Kristijan Gros (©Reuters)
Kristijan Gros (©Reuters)

Agonija koja nema kraja: Šalke dovodi četvrtog trenera od septembra

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 09:55

Kristijan Gros u misiji spasavanja Rudara

Naći se u borbi za opstanak nije sramota, dešavalo se to i većim klubovima od Šalkea, mada on jeste poveliki za nemačke uslove.

Ali, ne dobiti nijednu utakmicu u Bundesligi od sredine januara i četvrti put menjati trenera od septembra, to definitivno jeste sramota. I znak da čelnici kluba iz Gelzenkirhena doslovno ne znaju kud udaraju.

Izabrane vesti

Šalke godinu završava kao poslednji na tabeli Bundeslige, sa osvojena četiri boda u 13 kola, bez ijedne pobede. U septembru, kada je takmičenje počelo, na klupi je bio David Vagner, već poslednjeg dana tog meseca zamenio ga je Manuel Baum, koji je otišao 18. decembra. Na klupu je privremeno seo Hub Stivens, a već koliko sutra, u nedelju, novi trener rurskih Rudara postaće Kristijan Gros.

Kako piše Kiker, Švajcarac je dobio skromnu platu, ali je zato potpisano da će dobiti ogroman bonus, od sedam cifara, ako uspe da spase Šalke ispadanja iz lige.

Gros je bez posla od februara, kada se rastao sa Al Ahlijem iz Sudijske Arabije, klubom u kojem je sada trener Vladan Milojević. Ipak, neće mu Bundesliga biti nepoznat teren, jer je u sezoni 2009/10 vodio Štutgart i ostvario odličan učinak, doveo je tim do Lige Evrope, ali je dobio otkaz na startu naredne sezone zbog loših rezultata.

Najveći Grosovi uspesi vezani su za Bazel, sa kojim je osvojio četiri titule prvaka Švajcarske. Pre toga radio je i u Totenhemu, gde je postao prvi švajcarski trener koji je dobio nagradu za trenera meseca u Premijer ligi.

Nimalo lak zadatak ne čeka Grosa, debitovaće već 2. januara na utkamici sa Hertom.


tagovi

Kristijan GrosBundesligaŠalke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara