Fudbaleri Sarajeva (©Twitter FK Sarajevo)
Fudbaleri Sarajeva (©Twitter FK Sarajevo)

Ahmetović pogodio za iskupljenje Sarajeva na Koševu, Zrinjski posustaje već na startu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.08.20. | 21:18

Šampion Bosne i Hercegovine nakon uvode tri runde ima sedam bodova

Fudbaleri Sarajeva iskupili su se za remi sa ekipom Mladosti iz prošlog kola, pošto su u trećoj rundi slavili protiv Tuzla Sitija 1:0 (1:0). Šampion Bosne i Hercegovine je drugi put zaredom savladao ekipu koja mu je tokom 2019. godine bila vrlo neugodan rival.

Okršaj na stadionu “Asim Ferhatović Hase“ bio je peti međusobni ovih rivala, a odlučen je u 34. mintu kada je iskusni Mersudin Ahmetović postigao jedini gol na meču. Ipak, utisak je da je Tuzla siti kao i u prethodna dva kola igrao kvalitetno, stvarao prilike, ali da je ponovo izostala realizacija. Nakon večešašnjeg okršaja međusobni skor preteže na starnu Sarajeva koje ima tri pobede, jednu više od ekipe iz Siminog Hana.

Izabrane vesti

Trener gostiju Zlatan Nalić je posle utakmice izjavio da, ako se izuzmu utakmice evropskih kvalifikacija, dugo neka ekipa nije pružila tako jak otpor Sarajevu na Koševu. Ipak, tri boda idu u ruke domaćina koji nakon uvodne tri runde ima dve pobede i remi, odnosno dva boda manje od prvoplasiranog Željezničara sa Maksimalnim učinkom.

Kada je reč o još jednom pretendentu na visok plasman u novoj sezoni, Zrinjski je ponovo napravio kiks odigravši na svom terenu nerešeno bez golova sa Radnikom iz Bijeljine. Gosti su sa jednim bodom i poljuljanim samopouzdanjem iz prve dve utakmice stigli u Mostar u kojem su i treći put zaredom odigrali nerešeno sa Plemićima.

Prvi deo susreta bio je dosta sadržajniji od drugog, međutim Nemanja Bilbija nije koristio povoljne šanse pa se na kraju ispostavilo da se Radnik raduje osvajanju boda, a Zrinjski tuguje zbog dva izgubljena. U ostalim utakmicama Sloboda je u Tuzli lako izašla na kraj sa Mladošću iz Doboja kod Kaknja 3:0 (1:0), dok je Krupa minimalnim rezultatom porazila sarajevski Olimpik.

 

 

BIH – 3. KOLO

Utorak

Željezničar - Borac Banja Luka 2:1 (0:0)

Široki Brijeg - Velež Mostar 2:2 (2:1)

Sreda

Sarajevo – Tuzla Siti 1:0 (1:0)

Krupa – Olimpik Sarajevo 1:0 (0:0)

Sloboda Tuzla – Mladost Doboj 3:0 (1:0)

Zrinjski – Radnik Bijeljina 0:0 (0:0)


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara