Ajaks izašao iz zone ispadanja! Bergvajn i Akpom rešili bitku davljenika u Amsterdamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 22:09

Kopljanici uputili 30 udaraca ka protivničkom golu, od čega 10 u okvir, ali su protivničku odbranu slomili tek u 57. minutu - 2:0

Iz ugla Ajaksovih navijača nije baš bilo sjajno za gledanje, iako je njihov tim 90 minuta napadao, ali je na kraju završeno onako kako je želela čitava Johan Krojf Arena. Kopljanici su savladali Volendam u borbi davljenika i konačno izašli iz opasne zone - 2:0 (0:0).

Ekipa Džona van et Šipa uputila je čak 30 udaraca ka protivničkom golu, od čega je čak 10 išlo u okvir, ali se mučila čitavih 57 minuta kako bi konačno došla do prednosti, a onda još pola sata da bi i definitivno razrešio svaku dilemu po pitanju pobednika. Ipak, sve je to uspela, pa se pobedi u zube večeras neće previše gledati.

Izabrane vesti

Prvi pogodak je stigao u režiji Stivena Bergvajna, koji je dobro reagovao posle dodavanja nesigurnog Brobija, ušao sa leve strane i namestio loptu na desnicu, a onda je usledio snažan udarac kod prečku nemoćnog Bekhausa.

Drugi gol je postignut u 89. minutu, kada je Stiven Berghujs odlično izveo korner, a loptu trzajem glavom u mrežu poslao Čuba Akpom.

Jasno je da je sve moglo mnogo ranije da bude rešeno. Ajaks je u prvom poluvremenu opasno pretio preko Berghujsa, Bergvajna i Brobija, dok je na startu drugog dela igre Bergvajn propustio veliku šansu da promeni rezultat.

Mnogo toga je mogla da promeni velika šansa za Volendam u 71. minutu. Rober Muren je sam istrčao pred protivnički gol, ali se nameštao na levu nogu, čime je ostao bez snage. U šut mu je ušao Diant Ramaj i uspeo da skine zicer protivničkog igrača, koji je mogao ozbiljno da poruši Ajaksove planove.

Domaćin je nakon toga nastavio da napada i konačno rešio pitanje pobednika u samom finišu meča. Čuba Akpom je i u nadoknadi utakmice imao odličnu šansu da se još jednom upiše u strelce, ali nije uspeo.

Ajaks sada ima samo jednu utakmicu manje od konkurencije, a ovo mu je bila tek druga prvenstvena pobeda. Prvu je ostvario još na startu sezone, protiv Heraklesa 12. avgusta (4:1).

Ekipu Džona van et Šipa sad očekuje meč sa Herenvenom u Amsterdamu, pa okršaj Lige Evrope sa Brajtonom na istom mestu.



tagovi

Stiven BergvajnStiven Berghujs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara