Nikolas Taljafiko (©Reuters)
Nikolas Taljafiko (©Reuters)

Ajaks okačio cenu na Taljafika – 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.05.20. | 11:03

Vreme je za rastanak

Obećali su čelnici Ajaksa Nikolasu Taljafiku da će ovog leta dobiti dozvolu da promeni klub.

Potvrdio je to sportski direktor Kopljanika Mark Overmars holandskim medijima pre mesec dana, jer je Argentinac želeo i prošlog leta da se otisne dalje, u neku od liga Petice, ali su ga ubedili da ostane još godinu dana. Čisto da se tim Ajaksa ne bi potpuno prosuo, jer su ga napustili Frenki de Jong i Matijs de Liht.

Izabrane vesti

Vreme za rastanak je došlo, Holanđani neće ni nastavljati sezonu, tako da Taljafiko ima dozvolu za odlazak. A, određena mu je i cena. Čelnici kluba rešili su da Argentinca ne puste za manje od 25.000.000 evra. Do pre dva meseca to bi bila još i sića od transfera, ali sada posle korone deluje kao ozbiljan novac.

Za Taljafika su navodno zainteresovani Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal i Čelsi, kako piše Mundo Deportivo. A, favoriti su Katalonci, ako čvrsto reše da ga dovedu, zbog dobro poznatih bliskih odnosa sa Holanđanima.

Argentinski defanzivac je u Ajaks došao iz Independijentea 2018. godine, a ugovor mu važi do 2022. godine. Ove sezone Taljafiko je odigrao 38 utakmica za Kopljanike, postigao je pet golova, dok je za sedam asistirao.


tagovi

AjaksNikolas TaljafikoHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara