Stiven Bergvajn (Reuters)
Stiven Bergvajn (Reuters)

Ajaks ponudio 18.000.000 evra za još jednog napadača

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 17:59

Englezi se za sada nećkaju

Antonio Konte je na listu precrtanih igrača Totenhema stavio holandskog napadača Stivena Bergvajna, a Ajaks se odmah javio.

Holandski šampion je za Bergvajna ponudio oko 18.000.000 evra i nada se pozitivnom odgovoru. Englezi se za sada nećkaju jer je prelazni rok tek počeo, a interesovanje za Bergvajna pokazuju platežno moćniji klubovi iz Španije i Nemačke. Ipak, niko od njih do sada nije poslao konkretnu ponudu i Ajaks ostaje najozbiljnija opcija. Ako neko ne ponudi više, nije isključeno da Spursi pristanu na ponudu iz Amsterdama.

Izabrane vesti

Totenhemovo odugovlačenje je razumljivo. Pre dve godine su PSV Ajnddhovenu platili skoro 30.000.00 evra za transfer Bergvajna koji ima ugovor do 2025. Pokušavaju da izvuku što više novca iako je jasno da uloženo nikada neće vratiti. Bergvajn je za dve godine u Londonu dao samo pet golova na 64 meča i vrednost mu se prepolovila.   

U Ajaksu veruju da nekada najbolji igrač PSV Ajndhovena može da se kod njih vrati u nekadašnju formu i da bude kapitalno pojačanje na krilnoj poziciji. Pogotovo što se očekuje odlazak brazilskog krila Davida Neresa o čijoj prodaji u Šahtjor se pregovara već danima.

Podsetimo, Ajaks u napadu ima gol mašinu Sebastijana Alea, a iza njega sjajnu ofnazivnu trojku u vidu najboljeg igrača Dušana Tadića, spektakularnog Brazilca Entonija i holandskog reprezentativca Stivena Berhujsa. Letos je iz Kopenhagena za 12.000.000 evra kupljeno mlado dansko krilo Mohamed Darami od kojeg se mnogo očekuje, a nedavno se u klub na šestomesečnu pozajmicu iz Lajpciga vratio mladi centarfor Brajan Borbi.

Ipak, direktor Mark Overmars veruje da tu ima mesta i za Bergvajna i spreman je da ga učini trećom najskupljom kupovinom u istoriji holandskog fudbala posle Alea i Neresa. Overmarsovo razmišljanje ide u pravcu da je neophodno pojačati tim što je više moguće na polusezoni. Ekipa je imala sjajan učinak u grupnoj fazi Lige šampiona, a u žrebu je imala sreće da je u osmini finala izvuče Benfiku što znači da ima jako dobre šanse da dogura daleko u nokaut fazi. Ipak, u prvenstvu je PSV prvi sa bodom više, a šampion sledi premija od oko 40.000.000 evra za direktan plasman u Ligu šampiona. Zato Overmars želi da uloži sada jer Ajaks čeka žestoka borba na dva fronta.


tagovi

Stiven BergvajnZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara