Foto: AFP
Foto: AFP

Ajaks popustio, Neres postaje treće najskuplje pojačanje u istoriji Šahtjora

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 14:00

Klub iz Amsterdama će 15.000.000 evra zarađenih od prodaje preusmeriti na dovođenje Stivena Bergvajna

Može da smeni trenera, Upravu, može da se promeni i vlasnik, ali se jedna stvar nikako ne menja u Šahtjoru. Bez Brazilaca se ne može. Politiku dovođenja fudbalera iz zemlje fudbala, sambe i kafe koji neguje već više od jedne decenije, klub iz Donjecka je nastavio i po ulasku u 2022. godinu. Prvo zimsko pojačanje, naravno, Brazilac. U pitanju je David Neres, jedno od zvučnijih pojačanja koje je stiglo u redove trinaestostrukog prvaka Ukrajine.

Ajaks je isprva odbio ponudu Šahtjora od 15.000.000 evra uz napomenu da neće pristajati na obeštećenje manje od 20.000.000 evra za 24-godišnje krilo, ali je šampion Holandije na kraju popusti, pa će od prodaje inkasirati 15.000.000 evra, s tim da ga očekuju i bonusi ukoliko Brazilac ostvari zacrtane stavke u ugovoru potpisanom do leta 2026. godine. Doduše, tri odsto će prema navodima brazilskog Globa pripasti Neresovom bivšem klubu Santosu.

Izabrane vesti

Kako bilo, biće ovo treća najveća kupovina u istoriji Šahtjora, pošto je više novca izdvojeno jedino za Bernarda kojeg je pre osam i po godina platio rekordnih 22.500.000 evra, i Pedrinja koji je letos pristigao iz Benfike za 16.200.000.

Neres je godinama unazad bio jedan od standardnih članova amsterdamske ekipe zaslužnih i za plasman u polufinale Lige šampiona 2019. godine, ali je dolaskom zemljaka Antonija postepeno gubio mesto u startnoj postavi u prethodnih godinu i po dana. U Šahtjoru bi trebalo da se oseća kod kuće, jer će biti 12. Brazilac u svlačionici.

Ajaks je Neresovu zamenu već pronašao u liku Totenhemovog Stivena Bergvajna i očekuje se da novac od njegove prodaje investira u dolazak nekadašnjeg fudbalera PSV Ajndhovena.


tagovi

David NeresZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara