©Reuters
©Reuters

Ajaks poslao u Istru đaka Saleta Jankovića plaćenog 8.250.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 17:28

Novi zvučni transfer u Hrvatskoj

Hrvatski fudbal otvorio je novu dimenziju među klubovima u regionu po pitanju poslovanja, bilo je to očigledno iz zimskih transfera, a nova u nizu potvrda je vest da je Istra dovela na pozajmicu tanentovanog igrača Ajaksa Hasana Bandea. Pozajmica 22-godišnjeg ofanzivca dogovorena je do juna 2022. godine, uz klauzulu po kojoj će Istra moći da ga otkupi.

Bande je u Ajaks stigao 2018. godine iz Mehelena gde ga je na fudbalski put koji obećava izveo srpski strateg Aleksandar Janković. Ofanzivac je u sezoni 2017/18 na 25 utakmica postigao 11 golova i tako skrenuo pažnju Kopljanika koji su za njegovu slobodu odvojili 8.250.000 evra.

Izabrane vesti

Napadač je na prvoj prijateljskoj utakmici za Ajaks doživeo težak prelom noge koji se odrazio na fudbalski razvoj te je godinu dana je bio van terena. Po povratku na u trenažni proces igrao je za mladi tim Ajaksa, a pre godinu dana je otišao na pozajmicu u Tun. U Švajcarskoj Bande nije ostavio zapaženiji trag pa je od letos deo drugog tima Ajaksa.

Ugovor sa holandskim klubom ističe mu leta 2023. godine, a u Puli se nadaju da će sa njim u napadu uspeti da poprave učinak u ofanzivi (12 golova u 18 utakmica) i uspeti da predaju fenjer rivalima. Istra posle 18 kola zauzima poslednje mesto u prvenstvu uz učinak od tri pobede, četiri remija i 11 poraza.

Podsetimo, pažnju pre Bandea, skretali su uglavnom transferi Dinama koji nije štedeo milione, a Zagrepčani su igrače kupovali iz Sportinga i hrvatskih klubova Gorice i Rijeke.

Naredni izazov Istru očekuje na gostovanju Rijeci zakazanom za nedelju od 15 časova, a kvota na goste je 8,50.


tagovi

Istra 1961AjaksHasan Bande

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara