undefined
undefined

Ajaks predstavio Šutala bez Šutala: Još jedan vrhunski posao Dinama

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 23:15

Sa bonusima vrednost transfera ide na 23.500.000 evra...

Ono što je bilo do njega, uradio je. Postigao gol sinoć u Atini i učinio sve da Dinamo napravi još jedan korak ka Ligi šampiona. Modri su na kraju uspeli da prokockaju ogromnih 2:0, a nedugo pošto je AEK i zvanično promovisan u učesnika plej-ofa, objavljeno je kako jedan od najboljih igrača hrvatskog prvaka - Josip Šutalo (23), kreće put Amsterdama kako bi kompletirao već ugovoren transfer u Ajaks.

Holandski velikan ovog popodneva, nakon što je predstavio novo pojačanje (na zanimljiv način, bez igrača u medija centru, samo sa zastavom Hrvatske), objavio je koliko ga je čitava operacija koštala. Cifre su u okviru najavljenih, ali ako ćemo konkretno to bi izgledalo ovako: 20.500.000 kao fiksni deo i još 3.000.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Ukoliko pretpostavimo da će ugovorene klauzule za dodatke biti aktivirane, momak iz Čapljine biće druga najskuplja akvizicija u istoriji Ajaksa, odmah iza Stivena Bergvajna, prošlog leta plaćenog 31.250.000 evra.

Kada govorimo o Dinamovim prodajama - a sve uzimajući u obzir gore navedenu pretpostavku o isplaćenim bonusima - Šutalo bi izbio na četvrto mesto, ispred Luke Modrića. Modri bi tako više zaradili samo od Joška Gvardiola, Marka Pjace i Danija Olma.

Prema navodima pojedjnih transfer-gurua, plata mladog štopera u Ajaksu biće 2.000.000 evra neto. Podsetimo, ugovor je potpisan na pet godina.

Za Šutala su bili zainteresovani, između ostalih, Napoli, Lajpcig, Fjorentina, Vest Hem... Ajaks je, ipak, sve vreme delovao najozbiljnije. Čak je direktor Kopljanika Sven Mislintat dolazio u Zagreb na pregovore, da 'pogura' celu stvar. To valjda najbolje govori koliko je slavni klub zapravo bio ozbiljno zagrizao za 23-godišnjeg defanzivca. Isprva, vratio se neobavljena posla, ali na kraju je uspeo.

Najveća tačka sporenja bila je dinamika isplate, pošto su na Maksimiru zahtevali da se obeštećenje iskešira na period od dve godine. Holanđani su želeli da „razvuku“ sve do leta 2026. U međuvremenu pronađen je kompromis, a kao rezultata imamo ovu sliku iznad.

Odlazak Josipa Šutala ne bi trebalo da bude jedini ovog leta kada je u pitanju Dinamo. Golman Dominik Livaković je na izlaznim vratima. Verovatno će u Fenerbahče, naročito sad kad za sastav Igora Bišćana nema Lige šampiona. Takođe, pregovori sa Fajenordom oko visine obeštećenja za levokrilnog vezistu Luku Ivanušeca u završnoj su fazi.

Lige šampiona nema ove godine, to je tačno, ali kasa na Maksimiru svakako će biti puna. Očekuje se prihod od preko 50.000.000.


tagovi

Josip ŠutaloDinamo ZagrebLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara