Heronimo Rulji (Reuters)
Heronimo Rulji (Reuters)

Ajaks rešio pitanje golmana: Stiže svetski prvak!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 13:09

Argentinac će čuvati gol velikana iz Amsterdama

Mučio se Ajaks sa golmanom od odlaska Andrea Onane u Inter, dao poverenje veteranu Remku Pasveru u prvom delu sezone i pokajao se.

Pominjali su se Dominik Livaković iz Dinama i Andries Nopert iz Herenvena ali je na kraju izbor pao na Heronima Ruljija. Argentinac stiže iz Viljareala u transferu koji može da dogura i do 12.500.000 evra.

Izabrane vesti

Aaks će fiksno deo obeštećenja da plati 7.500.000 evra, a potencijalni bonusi iznose dodatnih 5.000.000 evra. Procena je da je polovina bonusa lako ostvariva pa Viljareal izvesno može da očekuje makar 10.000.000 evra od transfera Argentinca. Prva ponuda od oko 5.000.000 evra je glatko odbijena ali je onda Ajaks pojačao pritisak i dublje zavukao ruku u džep.

Rulji se na jutrošnjem treningu Viljareala pojavio u civilu, pozdravio se sa saigračima i uputio se ka Amsterdamu gde ga čekaju lekarski pregledi i potpis ugovora.

Pregovori su išli brzo, svi su dali maksimalan doprinos da se brzo dogovorimo. Ovo je dobro za mene, Viljareal i Ajaks. Jedva čekam da se priključim novom klubu“,rekao je Rulji pred polazak za Holandiju.

Rulji je karijeru započeo u argentinskom Estudijantesu a onda je preko urugvajskog menadžerskog kluba Deportivo Maldonado stigao u Evropu gde je blistao na golu Real Sosijedada. Posle dve godine ga je kupio Mančester Siti i ostavio ga na pozajmici u San Sebastijanu, ali nikada ga nisu pozvali u Englesku i Real Sosijedad ga je opet otkupio. Branio je jednu szeonu u Monepeljeu a poslednje dve i po godine je član Viljareala. Prošle sezone je bio standardan.

Ipak, dolaskom veterana Pepea Reine je Viljareal našao način da ga zameni i omogući mu transfer u Ajaks. Podsetimo, Rulji je bio član reprezentacije Argentine koja se nedavno u Kataru okitila titulom prvaka sveta.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Heronimo Rulji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara