Alkmar (©Reuters)
Alkmar (©Reuters)

Ajaksu je lakše u Ligi šampiona nego u domaćici, Alkmar nosi bodove iz Amsterdama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 18:46

Tadiću uzalud nova asistencija – 2:1

Svih šest pobeda u grupi Lige šampiona. Čak i u poslednjem kolu 4:2 protiv Sportinga iz Lisabona, u meču koji Ajaksu gotovo ništa nije značio. Sve pobede, brutalna gol-razlika... Ali, u domaćici dva koraka napred, pa jedan unazad.

Ispada da je Ajaksu lakše da se bori sa nekim od najjačih timova Evrope, nego sa ekipa srednje klase u prvenstvu Holandije. Veliki kiks napravili su Kopljanici danas, doživeli su poraz na svom terenu od osrednjeg AZ Alkmara – 2:1.

Izabrane vesti

Da li je u pitanju manjak motiva ili ispražnjenost, emotivna i fizička, tek ekipi Erika ten Haga baš ništa nije polazilo za nogom danas. Dobru je partiju pružio Dušan Tadić, stvorio je nekoliko dobrih prilika saigračima, međutim, ostale je lopta slabo slušala.

Čak i prvu perlu Ajaksa Sebastijana Alea, koji je ponovo imao „brdo“ šansi, međutim, desi se, naiđe takva crna nedelja kada sve što se šutne završi negde drugo, samo ne u mreži. Istina, uspeli su Tadić i Ale da odrade jednu uspešnu kombinaciju, kojom su crveno-beli izjednačili na 1:1 u 73. minutu i očekivao se totalni pritisak domaćeg tima do pobede.

Međutim, sreća je danas bila na strani Alkmara. Malo sreće, malo i znanja. Ako je kod prvo gola, koji je postigao Pavlidis, Talija pomilovala AZ, jer se lopta srećno od leđa drugog igrača spustila „na penal“ grčkom fudbaleru, kod drugog pogotka je odbrana Ajaksa ostala kao hipnotisana da gleda kako Abuklal sa desetak metara bira gde će da pošalje fudbal u mrežu.

Na kraju se zamalo Ajaks izvukao. Šurs je postigao gol u 94. minutu, da makar šamar ne bude maksimalne snage, bar bod da ostane u kući, ali posle minuta radosti stigao je iz VAR sobe hladan tuš – ofsajd!

EREDIVIZIJA - 16. KOLO

Petak

Vilem Drugi - Kambur 3:1 (0:0)

/Remerato 90 - Uldrikis 49, Maulun 68pen, Paulisen 90/

Subota

Utreht - Go Ahed 0:0

Herenven - Sparta 0:0

Zvole - Fortuna Sitard 0:1 (0:0)

/Lonvijk 63/

Nedelja

Tvente - RKC 2:1 (2:1)

/Van Volfsvinkel 2, Flap 5 – Odgard 10/

Groningen – Fajenord  1:1 (0:0)

/Larsen 65 – Senesi 60/

Vitese – Herakles  2:1 (1:1)

/Openda 31, 49p – Laursen 22/

Ajaks – AZ Alkmar 1:2 (0:0)

/Ale 73 – Pavlidis 50, Abuklal 83/

20.00: (8,00) NEC (5,30) PSV (1,35)

** kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksAZ AlkmarDušan TadićHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara