Rafaael Santos Bore (Foto: Reuters)
Rafaael Santos Bore (Foto: Reuters)

Ajntraht pronašao zamenu za Silvu: Sjajni strelac stiže iz Rivera kao slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 18:11

Čini se da bi tim iz Frankfurta još jednom mogao da napravi sjajan posao

Kako stoje stvari, Andre Silva se seli u Lajpcig. Umesto njega na Komercbank arenu stiže napadač River Plejta Rafael Santos Bore, prenosi Bild.

Nedavno se pojavila informacija da Red Bul Lajpcig ima dogovor sa portugalskim napadačem, ali i Ajntrahtom, kao i da je samo pitanje vremena kada će posao biti ozvaničen. Klub iz Frankfurta će na ime obeštećenja zaraditi 23.000.000 evra, a Andre Silva će parafirati višegodišnji ugovor težak 4.000.000 po sezoni.

Izabrane vesti

Hitro je reagovao Ajntraht, pa bi uskoro u Frankfurt trebalo da stigne i zamena za portugalskog reprezentativca. Naime, o Rafael Santos Boreu već neko vreme razmišljaju u klubu, a zbog izvesnog odlaska Silve odlučili su da se bace na posao. Olakšavajuća okolnost je što je kolumbijskom napadaču istekao ugovor sa Riverom i trenutno je slobodan igrač.

Prema pisanju Bilda, bivši napadač madridskog Atletika i Viljareala je na radaru kluba već tri meseca. Pregovori su intenzivirani, a igraču je navodno i ponuđen ugovor do leta 2025. godine. Iako za njegove usluge postoji interesovanje Lacija i Glazgov Rendžersa, čini se da je Ajntraht na dobrom putu da pobedi konkurenciju.

Santos Bore je karijeru počeo pre osam godina u Deportivo Kaliju, da bi se dve godine kasnije preselio u madridski Atletiko. Vraćen je odmah na pozajmicu u matični klub, potom je jednu sezonu proveo i u Viljarealu, ali se nije snašao. Prodat je Riveru, gde je esklodirao i postao najbolji strelac ekipe u eri Marsela Galjarda. Na 149 nastupa je postigao 56 pogodaka i upisao 18 asistencija.

Prilično je napredovao u Buenos Ajresu, što nije promaklo ni evropskim klubovima, pa će 25-godišnji Kolumbijac po drugi put okušati sreću na Starom kontinenta u nemačkoj Bundesligi. Bild navodi da bi Santos Bore trebalo da postane tek 10. igrač Kafeterosa u elitnom rangu nemačkog fudbala, najdublji trag su ostavili Adolfo Valensija, Hames Rodrigez, Elkin Soto i Džon Kordoba.



tagovi

Rafael Santos BoreRiver PlejtAjntraht FrankfurtAndre SilvaRB Lajpcigletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara