Andre Silva (Foto: Reuters)
Andre Silva (Foto: Reuters)

Lajpcig dogovorio veliko pojačanje, stiže drugi strelac Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 18:13

Andre Silva se seli u redove Bikova

Kako prenosi nemački Bild, Andre Silva je na pragu prelaska u redove Red Bul Lajpciga. Sve je navodno već dogovoreno, a Ajntrahtu će na ime obeštećenja pripasti 23.000.000 evra.

Prema pisanju uglednog lista, tim iz Frankfurta bi mogao da zaradi još dodatnih 12.000.000 evra na ime bonusa. Portugalski reprezentativac će u novom klubu zarađivati 4.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Lajpcig nije uspeo da zakrpi rupu koja je nastala odlaskom Tima Vernera u Čelsi. Angažovani su minulog leta Aleksander Sorlot i Hvang Hi Čan, ali nisu uspeli da nadomeste učinak nemačkog reprezentativca. Zato je napad ozbiljno pojačan ovog leta, kako je pre Andrea Silve dogovoren i dolazak talentovanog Brajana Brobija iz Ajaksa. Holanđanin stiže kao slobodan igrač po isteku saradnje sa Kopljanicima.

Lajpcig je ostao i bez trenera Julijana Nagelsmana, koji se preselio na klupu Bajerna, pa će ekipu umesto talentovanog Nemca predvoditi američki stručnjak Džesi Marš, koji se dokazao na klupi Salcburga.

Andre Silva je u Ajntraht stigao najpre na pozajmicu iz Milana, ali je posle 16 postignutih golova na 36 nastupa njegov ugovor otkupljen. Blesnuo je minule sezone na Komercbank areni i sa 28 golova bio drugi strelac Bundeslige iza neprikosnovenog Roberta Levandovskog (41 pogodak).

Spekulisalo se da bi karijeru mogao da nastavi i u madridskom Realu, pa u Mančester Sitiju, ali će po svemu sudeći ostati u Nemačkoj. Sa Lajpcigom će imati priliku da nastupa i u Ligi šampiona.

Završio je učeščće sa portugalskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, pa bi uskoro trebalo da se posveti i obavezama u novom klubu.



tagovi

Andre SilvaRB LajpcigAjntraht Frankfurtletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara