Detalj kada je Saka postigao gol (©Reuters)
Detalj kada je Saka postigao gol (©Reuters)

Ako Arteta zategne odbranu, Arsenal će biti baš ozbiljan: Sakina golčina i Martinelijeva 'žoga bonito' za prvu ekstazu

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 16:01

Pobeda nad Notingem Forestom

Reći će ljubitelji društvenih mreža da postoji savršeno objašnjenje kako Arsenal izgleda u očima navijača i objektivnih ljubitelja fudbala. Kroz crtež automobila, gde je napred ferari, a pozadi fića. Nije poslednja linija Tobdžija baš toliko loša, mada ima svoje mane i falinke. Svakako, ako Mikel Arteta pronađe način da je zategne i dovede bar približno u ravan ofanzivnog dela ekipe, Arsenal će biti baš ozbiljan i verovatno ponovo ozbiljan takmac za titulu.

Emirejts je na otvaranju sezone doživeo prvu ekstazu pošto je Arsenal savladao Notingem Forest rezultatom 2:1 (2:0) i pokazao se u vrlo dobrom svetu. Moglo je da bude i u odličnom, da "superizmena" Taivo Avoniji nije u 82. minutu štrecnuo sve u Severnom Londonu i najavio nešto dramatičniju završnicu. No, na kraju je domaćin uspeo da izdrži i sačuva tri boda.

Izabrane vesti

Ozbiljne je promene napravio Arteta, klub je uložio nikad više novca u jedan prelazni rok i sada se realno očekuje da Arsenal bude još ozbiljniji takmac Mančester Sitiju za titulu. Lakše je reći, nego učiniti, ali nemoguće je da ovolika ulaganja budu samo za ostanak u Top 4. Arsenal izgleda odlično napred i tu će španski stručnjak imati slatkih muka kroz sezonu. Novajlija Kai Haverc nije se upisao u listu strelaca, ali je radio dobar posao, pošto je navlačio odbranu Foresta na sebe i tako otvarao prostor saigračima da deluju. I brzo se pokazalo koliko Arsenal može da bude ozbiljan u ofanzivnom delu. Igrao se 26. minut kada je Gabrijel Martineli na prelep način proigrao Edija Nketiju i pored dvojice protivničkih igrača podelio asistenciju za lep gol. Vrhunac je ipak bio pogodak Bukaja Sake koji je samo nekoliko minuta kasnije raspalio iz sve snage i bacio tribine Emirejtsa u trans. Da je u pitanju savršen udarac videlo se i po Havercovoj reakciji, a isti je nagoveštavao da bi pobeda mogla da bude i ubedljivija.

Umesto toga, svi u Arsenalu su na kraju morali da drhte u iščekivanju posle Avonijijevog pogotka. "Pukla" je kontra koja je pokazala koliko je porozna Arsenalova odbrana, Antoni Elanga je kao munja protutnjao po levom boku sa loptom i ušao u šesnaesterac pre nego što je razigrao napadača Foresta kome nije bilo teško da iz peterca matira Arona Ramzdejla. Njegov pogodak dao je krila gostima koji su krenuli silovito po bod, ali je Arsenal ipak zadržao smirenost kako bi zatvorio meč u pobedničkom maniru.

Senku na trijumf londonskog kluba bacila je povreda Jurijena Timbera koji je u svom premijerligaškom debiju morao da napusti teren već posle 50 minuta. Videćemo samo koliko je ozbiljna njegova povreda. S druge strane, odličan utisak ostavio je Deklan Rajs pošto je bio gladan gola i imao dva solidna pokušaja da se upiše u listu strelaca, ali ga lopta nije slušala.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Barnli - Mančester Siti 0:3 (0:2)

/Haland 4, 36, Rodri 75/

Subota

Arsenal - Notingem Forest 2:1 (2:0)

/Nketija 26, Saka 32 – Avoniji 82/

16.00: (2,85) Bornmut (3,35) Vest Hem (2,65)

16.00: (2,85) Brajton (5,10) Luton (9,50)

16.00: (2,35) Everton (3,45) Fulam (3,20)

16.00: (3,15) Šefild junajted (3,25) Kristal Palas (2,50)

18.30: (1,80) Njukasl (3,70) Aston Vila (5,00)

Nedelja

15.00: (2,95) Brentford (3,50) Totenhem (2,50)

17.00: (2,95) Čelsi (3,50) Liverpul (2,50)

Ponedeljak

21.00: (1,35) Mančester junajted (5,50) Vulverhempton (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Edi NketijaBukajo SakaArsenalNotingem ForestTaivo Avoniji

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara