Karlos Tevez (AFP)
Karlos Tevez (AFP)

Ako je u prvoj ligi ovako... Tevezove reči za prst na čelo: Moji fudbaleri ne znaju da sabiraju i oduzimaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 22:53

"To je oličenje siromaštva", rekao je trener Independijentea

Karlos Tevez. Ako neko zna kako je odrastati u siromaštvu, to je on. Nećemo mnogo dužiti o detinjstvu bez roditelja. Biološka majka ga je napustila još kao bebu, pre polaska u školu, otac mu je ubijen i završio je tetke Adrijane Noemi Martinez i njenog supruga Segunda Raimunda Teveza. Jasno vam je zašto je momak koji je po rođenju dobio ime Karlos Alberto Martinez, planetarno poznat kao Karlos Tevez.

Argentinac je odrastao u Fuerte Apačeu, opasnom kvartu Buenos Ajresa gde su vladali zakoni ulice, gangsteri, kriminalci, prodavci droge. I Tevez je neko ko je osetio i jednu i drugu stranu života. Onu u nemaštini i onu drugu, u izobilju. Ogroman novac je Karlos zaradio u karijeri, samo od 2016. do 2018. igrajući za kineski Šangaj Šenhuu godišnje prihodovao oko 37.000.000 evra, ali nije dozvolio da ga novac promeni. Ostao je autentičan, iskren, neponovljiv. Momak koji nikada nije želeo da estetskim operacijama obriše ožiljak od ključale vode koji nosi još od detinjstva.

Izabrane vesti

Sredinom avgusta popularni Apač, preuzeo je kormilo argentinskog velikana Independijentea. Posle dvadesetak i kusur utakmica na klupi Rosarija nastavio je trenersko kaljenje u Aveljanedi i primenjujući interesantne metode tokom treninga, pred očima mu se ogolila surova istina. Dobro zna kakva beda vlada u velikom delu njegove domovine, a ona sa sobom povlači mnogo toga - za početak nedostatak elementarnog znanja koje se stiče već na početku školovanja.

"Radimo na treninzima vežbu brzine povezanu sa neurologijom. Kada vidim da igrač ostaje bez daha, nateram ga da reši prost zadatak i da sabere dva i dva. Trojica momaka iz ekipe danas su mi rekla da ne znaju da sabiraju ili oduzimaju. A to su momci koji igraju u prvoj ligi", otkrio je Tevez u jednom intervjuu za domaće medije i nastavio: "To je veliko oličenje siromaštva. Možemo da nahranimo decu, da im pomognemo sa mnogo stvari, ali važnost školovanja... Kao klub pripremamo projekat putem kojeg će momci u klubu nakon treninga moći da provedu po dva sata učeći i napredujući", rekao je Tevez.

Možemo samo da kažemo, Karlose, svaka čast. Neka tvoja inicijativa i glas budu pokretač sličnim akcijama... Ne samo u Argentini. Jer mnogo je zemalja, koje izvoze strašne fudbalske talente, ali ima mnogo važnijih stvari, od najvažnije sporedne stvari na svetu.


tagovi

Karlos TevezIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara