©Reuters
©Reuters

Ako Morata bude preskupa investicija, Roma će se okrenuti Srbinu iz Beča

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 10:51

Marko Arnautović uskočio kao rešenje za novu "devetku" u Večnom gradu

Teška povreda Tamija Ejbrahama naterala je čelnike Rome da čitavo leto provedu tragajući za rešenjem u napadu, s obzirom da Andrea Beloti tokom prošle sezone nikoga u Večnom gradu nije ubedio da je sposoban da preuzme startnu "devetku" u ovoj sezoni.

Žoze Murinjo je odavno Alvara Moratu označio kao primarno rešenje, ali taj posao nije lako izvodljiv, s obzirom na to da Atletiko Madrid za svog napadača traži između 18.000.000 i 20.000.000 evra, do kojih bi Vučica mogla da dođe samo ukoliko proda Rožera Ibanjeza. Brazilski štoper je procenjen na 25.000.000 i povezivao se sa Notingem Forestom, pa ostaje da se vidi da li će "šumari" odlučiti da naprave taj korak.

Izabrane vesti

U međuvremenu, Rimljani su aktivirali i drugo ime na listi - Marka Arnautovića. Austrijanac srpskog porekla je prihvatljiviji sa finansijskog aspekta, ali je i četiri godine stariji od Španca. Procenjeno je da bi Moratina investicija Rimljane, zajedno sa ugovorom, mogla da košta 50.000.000 evra, za šta još uvek nije stiglo odobrenje od porodici Fridikin.

Rimljani će ovog leta dovesti dvojicu napadača, jednog iskusnog i jednog talentovanog, a taj drugi bi trebalo da bude Markos Leonardo (20) iz Santosa. U pitanju je omladinski reprezentativac Selesaa, koji je prošle sezone postigao 14 golova za prvi tim brazilskog velikana, što nije propalo direktoru Rome Tijagu Pintu. Pominju se različite opcije otkupa, a jedna je da mladi fudbaler stigne na pozajmicu, uz obavezan otkup od 16.000.000 evra sa bonusima.

Kada je u pitanju onaj iskusniji golgeter, postoji i nekoliko drugih opcija, pored Morate i Arnautovića Rimljanima su već ponuđeni Duvan Zapata i Miši Batšuaji, bilo je i kontakata sa Specijom oko Embale Nozole, za kojeg se raspituje i Vest Hem.

Dakle, Roma sigurno dovodi napadača, samo je pitanje da li će proći opcije A, B ili možda C.


tagovi

Tami EjbrahamAlvaro MorataMarko ArnautovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara