Ruben Amorim i Julijan Nagelsman (Foto: Reuters)
Ruben Amorim i Julijan Nagelsman (Foto: Reuters)

Ako mu Bajern otme Alonsa, Liverpul spremio dve alternative

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 09:51

Zbog jednog od dvojice morao bi da plaća obeštećenje

Situacija na Enfildu izgledala je bajkovito, a onda je Jirgen Klop odlučio da napusti Liverpul na kraju sezone i upalio alarm u klubu. Odluka koju je nemački trener saopštio u januaru, a doneo još u novembru, navela je čelnike engleskog kluba da krenu u potragu za njegovim naslednikom.

Nije Liverpulu bilo potrebno mnogo vremena da preseče koga bi najradije video za kormilom ekipe. Njegov nekadašnji fudbaler Ćabi Alosno, profilisao se za nešto više od godinu dana u Leverkuzenu kao jedan od najperspektivnijih stručnjaka i kao takav logičan je izbor, međutim, kako je i Bajern ozbiljno zagrizao za Španca, aktuelni lider Premijer lige pripremio je i alternativna rešenja. Za sada, piše britanski Telegraf, dva - Julijana Nagelsmana i Rubena Amorima.

Izabrane vesti

Iako je u martu prošle godine neslavno završio epizodu u Bajernu, Nagelsman se i dalje visoko kotira u trenerskim krugovima. U međuvremenu 36-godišnji strateg je preuzeo reprezentaciju Nemačke sa kojom mu ugovor ističe po okončanju Evropskog prvenstva te bi, u slučaju da izbor padne na njega, mogao da se stavi na raspolaganje Liverpulu odmah po eliminaciji Elfa sa Eura.

Ruben Amorim je s druge strane ugovorom vezan za Sporting do leta 2026. godine zbog čega bi engleski klub morao portugalskom da plati obeštećenje ukoliko se odluči da angažuje 39-godišnjaka. O kolikoj se sumi radi nije poznato, mada valja podsetiti da ga je Sporting u martu 2020. platio Bragi 10.000.000 evra, što ga je učinilo trećim najskupljim trenerom u istoriji fudbala.

U lisabonskom klubu zasigurno nisu zažalili zbog toga, jer im je za nepune četiri godine doneo dva trofeja u Kupu Portugalije, jedan u Superkupu i titulu prvaka države na koju su na stadionu Žoze Alvalade čekali skoro dve decenije, a i ove sezone će se do samog kraja boriti sa gradskim rivalom Benfikom za tron u Primeiri. Sve pomenuto i ranije ga je preporučivalo premijerligaškim klubovima od kojih je poslednji Čelsi pokušao da ga angažuje krajem prošle sezone.

Sada će probati Liverpul, ali tek kada i ukoliko izvisi za Alonsa.


tagovi

Ruben AmorimJulijan NagelsmanĆabi AlonsoLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara