Hari Kejn (Reuters)
Hari Kejn (Reuters)

Ako održi reč, Kejn je Bajernov igrač

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.07.23. | 21:09

Počasni predsednik minhenskog giganta dao izjave koje sugerišu da je kapiten Engleske još bliži Alijanc areni nego što zapravo deluje

Ima nešto više od godinu dana kako je minhenski Bajern označio Harija Kejna kao naslednika Roberta Levandovskog. A ne bi Bavarci bili sinonim nemačke discipline da im je manjkalo strpljenja, te da nisu imali dugoročan plan. Još leta 2022. godine se znalo da će aktuelni prelazni rok biti Bajernov poligon za napad na kapitena Engleske.

Bajern kada nešto poželi, on obično to sebi i podari, ma koliko operacija bila sporohodna, izazovna, ma koliko delovalo da druga strana nije spremna da popusti. Počeo je šampion Nemačke letnji lov na Kejna ponudom od 70.000.000 uz dodatne bonuse, a nakon što ju je Totenhem odbio, adresirao je novu, za 10.000.000 veću. Prvi čovek londosnkog kluba Danijel Levi ponovo je dao odričan odgovor i nije ponudi alternativu, odnoso cenu po kojoj bi pustio drugog najboljeg strelca u istoriji Premijer lige.

Izabrane vesti

Kako stvari stoje, izvesno će Bajern morati da probije sumu od 100.000.000 evra, da debelo prešiša klupski rekord koji sa 80.000.000 već godinama drži Lukas Ernandez. Ali dugo su Bavarci planirali operaciju Kejn i pitanje je da li ih nešto može zaustaviti, naročito kada stare kuke Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige rade na transferu.

Kako se klub po završetku sezone zahvalio Oliveru Kanu i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću, transfer politiku su u svoje ruke preuzeli prvi čovek nadzornog odbora i počasni predsednik kluba iz Zabener Štrasea (Henes), odnosno povratnik u sportski sektor Rumenige.

Ako je verovati Uliju Henesu, Kejn je bliži Bajernu nego što u ovom trenutku, nakon dve odbijene ponude deluje.

"Vrlo jasno nam je (Hari prim. aut.) dao do znanja da je doneo odluku. Ukoliko održi reč, biće naš. Karl Hajnc Rumenige redovno razgovara sa njim. Ono što mi se zaista dopada kod Kejna jeste što su njegovi agenti, nejgov otac i brat vrlo pristojni ljudi. Do sada su uvek držali obećanja.", rekao je Henes, a zatim se osvrnuo na gazdu Pevaca Levija: "On je vrlo pronicljiv, izuzetno profesionalan tip. Veoma ga cenim. Ali sa druge strane Bajern takođe ima ljude koji nisu tu od juče. Levi igra na kartu vremena i to radi vrlo pametno. Prvenstveno moramo da ga navedemo da nam kaže cifru", rekao je Henes.

Kejn je ušao u poslednju godinu ugovora sa Totenhemom i bar na osnovu onoga što tvrdi Henes, dao reč mašineriji iz Bavarske. Dakle, Levijev pregovarački potencijal je donekle sužen jer se suočava sa opasnošću da mu najbolji igrač tima narednog leta ode iz kluba bez da unese i jedan jedini cent u kasu.

Zato su na Alijanc areni strpljivi i postepeno podižu skele na putu do Kejnovog potpisa. Mada ni njima čekanje nije naročito prijatno i voleli bi što pre da zatvore transfer. Jer minula sezona je pokazala da se ambicije u Ligi šampiona - a to je svakakao sam završnica elitnog takmičenja - ne mogu ostvariti bez vrhunskog špica. Pa čak je i u Bundesligi Bajern lako mogao da ostane bez titule da Borusija nije bila Borusija i sve prosula u poslednjoj rundi gde se za sve i pitala.


tagovi

Hari KejnTotenhemBajern MinhenLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara