Sadio Mane (©Reuters)
Sadio Mane (©Reuters)

Tuhel potvrdio da mu Mane nije potreban: Nije ispunio očekivanja...

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 17:42

Sve izvesniji rastanak Senegalca i Bavaraca

Stigao je kao superzvezda iz Liverpula, ali posle samo godinu dana Sadio Mane mogao bi da napusti Bajern Minhen. Nije se Senegalac dobro snašao u zamislima Julijana Nagelsmana, potom je usledila povreda zbog koje je propustio i Svetsko prvenstvo u Kataru, a kasnije i fizički sukob sa saigračem Lirojem Saneom.

Zaštitio ga je tada u izjavama novi trener Bavaraca Tomas Tuhel, ali uoči nove sezone bez uvijanja je poručio 31-godišnjem napadaču da mu je pametnije da potraži drugi klub.

Izabrane vesti

"Nije ispunio očekivanja. Konkurencija je veoma jaka, a njegova startna pozicija nije dobra. On to zna i sam, zna moje, kao i mišljenje kluba", direktan je bio Tuhel na konferenciji za medije povodom okupljanja tima za početak priprema.

Maneov ugovor sa Bajernom prošlog leta potpisan je do leta 2025.

"Ima ugovor i želi da ostane. Poštujemo to, ali tek je prvi dan priprema i još mnogo toga može da se promeni. Tako je u fudbalu...", dodao je Tuhel.

Podsećanja radi, bivši napadač Liverpula je za Bavarce dao 12 golova i imao šest asistencija u 38 nastupa. U Ligi šampiona, zbog koje je najviše i doveden, bio je efikasan samo u grupnoj fazi (tri gola). Potom se povredio u prvom meču osmine finala sa Pari Sen Žermenom, pa tek s klupe u finišu ulazio u revanšu, kao i u dvomeču sa Mančester Sitijem...

Ostao je nemački šampion ovog leta bez važnog šrafa u svojoj mašineriji. Lukas Ernandez je prešao u Pari Sen Žermena, a kao zamena za francuskog reprezentativca najčešće se pominje Napolijev Kim Min Džej. Čeka se, međutim, da Bajern uplati potrebnih 50.000.000 evra za obeštećenje.

"Tražimo zamenu za Ernandeza i nije tajna ko bi to trebalo da bude, ali ne želim da imenujem pošto to ne bi pomoglo pregovorima. Probaćemo da ozvaničimo transfer u narednih nekoliko dana".

Tema konferencije je i pozicija golmana. Manuel Nojer je još povređen i, po Tuhelovim rečima, teško će konkurisati za tim pre avgusta. Jan Zomer je na meti Intera, Aleks Nibel se vratio sa pozajmice Monaku, a tu je i Sven Ulrih.

"Nema svrhe sada nešto raditi, jer situacija još nije dovoljno jasna. Čekaćemo i videti kako se stvari odvijaju. Imamo Jana i Sveta, vratio se Aleks... Potrebno nam je vreme da odlučimo".

Potvrdio je Tuhel i da je Benžamin Pavar izrazio želju za odlaskom (u Mančester Siti), a posebno interesantno ime ovog leta u vezi sa Bajernom je Hari Kejn. Totenhemov golgeter uveliko se pominje kao novi špic Bavaraca.

"Na tu temu imam veoma dosadan odgovor: Ne komentarišem igrače drugih klubova. Dobro je poznato da tražimo 'devetku'. Ako nađemo igrača koji se uklapa, krenućemo po njega svim silama. Ako ga ne nađemo, moraćemo da se zadovoljimo onima koje imamo. Bitno je da budemo strpljivi", zaključio je Tuhel.


tagovi

Sadio ManeTomas TuhelBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara