Rafinja i Alba (©Reuters)
Rafinja i Alba (©Reuters)

Ako propadne Gereiro, Atletiko će opet pokucati na vrata Kamp Noua

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 14:02

Madriđani pomno prate razvoj situacije oko Đordija Albe...

Odlaskom Serhija Busketsa na kraju sezone jedna era katalonskog kluba biće gotova, a kroz izlazna vrata Kamp Noua mogao bi da prođe jedan od retkih igrača sa stažom dužim od pune decenije. Đordiju Albi je predočeno da se ne nalazi u planovima, u najboljem slučaju će u poslednjoj godini ugovora imati mizernu minutažu.

Đordi Alba je planirao da završi karijeru u Barseloni, želeo je da potpiše još jedan ugovor, no on mu neće biti ponuđen. Celu situaciju pomno prati Atletiko Madrid i spreman je da španskom veteranu pruži „ruku spasa“, piše Mundo Deportivo.

Izabrane vesti

Atletiko Madridu je ponuđen Rafael Gereiro. Neće portugalski levi bek ostati u Borusiji Dortmund, pa su agenti rešili da ga nutkaju renomiranim i platežno moćnim evropskim klubovima. Zanimljiva je opcija madridskom klubu, koji želi da ojača levi rok, ali Rafael Gereiro gleda ka drugim destinacijama. Prvenstveno ka Italiji i sve se glasnije može čuti da su za njega zainteresovani Inter, Milan i Juventus.

Zbog toga je i Atletiko prinuđen da traži alternative, a Alba je pristupačna. Iako su arapski vlasnici voljni da Lionelu Mesiju dovedu društvo u vidu Serhija Busketsa i Đordija Albe, ako argentinski as odluči da stavi paraf na ugovor, ne odlazi se levom beku iz Španije. Dakle, ako bi menjao sredinu pre isteka ugovora, odlazak na Vandu Metropolitano bi, verovatno, bio i najbolja solucija.

Barselona i Atletiko imaju dobre odnose, neretko su poslovali prethodnih godina – Antoan Grizman, Memfis Depaj... – i mogli bi ponovo. Ukoliko bi propao Rafael Gereiro i Atletiko uspeo da ubedi Đordija Albu da se godinu dana pre isteka ugovora sa katalonskim klubom preseli u Madrid, lakše bi došlo do transfera Janika Fereire Karaska.

Blaugranu koče finansije i ne može da ide preko 10.000.000 evra, Atletiko traži 15.000.000... Sve bi se jednostavnije ispreglalo ako bi Alba krenuo u suprotnom smeru.




tagovi

Đordi AlbaRafael GereiroBarselonaAtletiko MadridLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara