Ako se rezervisti budu pitali...

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.09.18. | 14:16

Vladan Milojević tu ima veći izbor od kolege Zorana Mirkovića

Otežavajuća okolnost za Crvenu zvezdu je pražnjenje posle serije evropskih utakmica, zaključno sa ovom protiv Napolija. Otežavajuća okolnost za Partizan – dugačka, baš dugačka klupa crveno-belih. Danima se već to provlači i kroz izjave iz crno-belog tabora. Prosto, Zvezda je ovog leta potrošila više od 8.000.000 evra na pojačanja (prodajom igrača i plasmanom u Ligu šampiona tu je sumu višestruko prebacila) i ta se investicija i te kako vidi. Ponajviše kada se pogleda kakav izbor Vladan Milojević ima na klupi za rezervne igrače. Baš da bismo to uporedili uoči 158. večitog derbija ukrstili smo rezerviste komšija sa Topčiderskog brda.

Odmah da se ogradimo: ne zna se još kakve će timove Milojević i kolega mu iz protivničkog tabora Zoran Mirković izvesti na teren u nedelju od 19 sati, na stadionu u Humskoj, pa je i te kako moguće da neko od ovih “rezervista“ sutra bude u ulozi startera. Ali ako za parametar uzmemo prethodne utakmice iz ove sezone, recimo da bi to moglo da izgleda kao u ove dve grafike.

Izabrane vesti

PARTIZAN

CRVENA ZVEZDA

Mada i ovde moramo da se ogradimo. Jer u Zvezdi je konkurencija toliko jaka da još ne možemo sa sigurnošću da sve igrače svrstavamo u prvu postavu, a samim tim ni međ rezerviste. Recimo, protiv Napolija je, uz Marka Marina i El Fardua Bena koji bi trebalo da su neprikosnoveni, treći član ofanzivnog dela veznog reda bio Goran Čaušić, ali tu su i Žonatan Kafu i Lorenco Ebisilio, pa je rano sada reći ko tu ima prednost, a ko će morati da se dokazuje na treninzima i manje važnim utakmicama.

Sa druge strane, u Partizanu mnogo manja gužva, pa se idenfikacija startnih 11 čini kao mnogo jednostavniji zadatak. Možda je na štoperskim pozicijama to nešto teže, pre svega imajući u vidu “lutajuću“ ulogu Nemanja R. Miletića, koji može da igra i u centru, a i na desnom boku gde su već Miroslav Vulićević i Gabrijel Enake. Ovog puta zato smo ga računali kao centralnog beka, pa smo Svetozara Markovića gurnuli na klupu, iako je on do sada, kao i Miletić, igrao skoro svaku utakmicu. Ali nekog smo morali da “žrtvujemo“, jer Partizan pored njih dvojice i Marka Valijente ima samo još jednog štopera, Bojana Ostojića, a on do sada nije odigrao ni minut.

Ako izuzmemo tu dilemu više je nego jasno ko je u Mirkovićevom prvom planu, pa su na ovom “projektovanom sastavu“ Partizanovih rezervista manje-više svi potencijalni džokeri crno-belog šefa struke. U Zvezdi sasvim drugačija situacija, pa u rezerviste nismo brojali ni Čaušića, ni Kafua, ni Ebisilija, jer oni obigravaju tu negde oko prvog tima i nismo bili sigurni gde da ih stavimo, dok u ovih 11 nema ni iskusnog Nenada Milijaša, Nikole Stojiljkovića, Nemanje Milića, Stefana Hajdina...

Dugačka je zaista ta Zvezdina klupa. I nema sumnje da bi mogla da bude kec u Milojevićevom rukavu.


tagovi

158. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara