(© MN Press)
(© MN Press)

Đakovac ponovo čovek odluke: Evropske utakmice donose neizmerno iskustvo

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 16:24

Ofanzivni vezista pogodio za pobedu TSC-a i prekid serije mečeva bez pobede kod kuće

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Uspeo je TSC da izbegne novo „klizanje“ posle Evrope i zabeleži pobedu nakon „pražnjenja“ protiv Vest Hema. Odličnu partiju su pružili izabranici Žarka Lazetića u duelu sa londonskim timom, pa je malo i očekivano meč sa Radničkim iz Niša bio vrlo težak. Nije bilo lako Topolčanima, jer se vrlo čvrsto i organizovano branila ekipa Slavoljuba Đorđevića, te je utakmica na trenutke podsetila na neke prethodne mečeve na TSC areni, kada je vicešampion Srbije minimalcima savladao IMT ili Radnički iz Kragujevca. Sada je viđen sličan scenario, samo je pogodak došao malo ranije, rezultat je identičan – 1:0.

Izabrane vesti

Skinuli su sa sebe fudbaleri tima iz Bačke Topole teret da ne mogu da pobede na svom stadionu nakon utakmica u Ligi Evrope. Spartak i Vojvodina su slavili u okršajima sa Topolčanima na TSC areni, Novi Pazar je uzeo bod. Poslednji put je vicešampion Srbije posle Evrope upisao tri boda protiv Javora u Ivanjici, a kod kuće protiv kragujevačkog Radničkog pa se na na sledeći trijumf čekalo sve do duela sa Nišlijama.

Tri boda su došla zahvaljujući pogotku Ifeta Đakovca, koji se na terenu našao posle časa igre. Desetak minuta kasnije se upisao u strelce, ponovo je njegov ulazak sa klupe kao u derbiju sa Crvenom zvezdom bio vredan bodova.

„Radnički je bio stvarno dobar, pre svega defanzivno, ali imali su i oni šanse. Možda nas je malo stigao umor, već je kraj jesenjeg dela prvenstva, možda je to uticalo što nismo lako otvorili utakmicu, ali jedino je bitno da su tri boda ostala u našim rukama. Odluka šefa je bila da opet odmori neke standardne igrače, imamo veliki kadar i svi su na dobrom nivou, tako da svi imamo luksuz da odmorimo s vremena na vreme. Ušao sam u 60. minutu, u 76. sam dao gol i to je bilo dovoljno za pobedu“, kaže za Mozzart Sport ofanzivni vezista Topolčana.

Pokazalo se da su utakmice Lige Evrope donele mnogo iskustva ekipi, pre svega u takmičarskom smislu. Navikava se na ritam i brzinu koju donose utakmice protiv rivala kao što su Vest Hem, Frajburg i Olimpijakos, a sve stečeno prenelo se na utakmice domaćeg prvenstva, smatra Ifet Đakovac. Nije se osramotio predstavnik Srbije, koji je bio kompetentan i u mečevima sa Čekićarima, dok je protiv tima iz Pireja osvojen istorijski bod. Ostaje žal što drugi bod nije osvojen upravo u duelu sa engleskim timom odigranim samo tri dana pre pobede nad niškim Radničkim.

„Evropske utakmice su uvek izazovne, iako možda rezultati nisu bili na našoj strani, nismo se obrukali ni u jednoj, posebno ako znamo da nam je ovo prva sezona u Evropi. Za rezultate i uspeh potreban je kontinuitet u takvom takmičenju, a mi smo pokazali da možemo. Utakmica sa Vest Hemom u Bačkoj Topoli je bila dobra, delovali smo organizovano, branili naš gol, ali i ugrožavali njihov. Pao je gol u 88. minutu, što bi se reklo izvukli su se kroz iglene uši, stvarno mislim da bi realan rezultat bio nerešen ishod. Takve utakmice mnogo znače za nas, i iako nas umore, donose neizmerno iskustvo i svakako da utiču na naše samopouzdanje i igre u domaćem prvenstvu“, naveo je Đakovac.

U turbulentnom nizu rezultata TSC-a, gde je umeo da gubi od Spartaka (1:2), ali i savlada ubedljivo lidera na tabeli Partizan (4:0), pritom zbog Evrope igra mečeve na svakih par dana, izrodila se taktička evolucija tima, na čelu sa mladim strategom Žarkom Lazetićem. Primetno je da ekipa raste, podešava se na terenu prema protivniku, igra na rezultat i ostvari ga.

„Kao ekipa i klub rastemo iz godine u godinu. Imamo verovatno najbolje uslove u državi, organizacija kluba je na zavidnom nivou već godinama unazad, sve to na duge staze stvara dobre rezultate. Malo ko je u Srbiji uspeo da, na kraju sezone, bude ispred nekog od večitih rivala, nama je uspelo proletos. Taktika trenera je da uvek igramo na gol više, da ne pravimo bunker bez obzira protiv koga igramo i to se vidi na osnovu naših rezultata protiv Zvezde i Partizana, najjačim klubovima u Srbiji. Kao ekipa smo porasli, očekujem da će još bolji rezultati usledit“, rekao je Ifet Đakovac.





tagovi

Ifet ĐakovacTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara