Al Itihad ponovo krenuo po Salaha, hoće da ga učini plaćenijim od Kristijana Ronalda

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.08.23. | 18:38

Egipćanin ponovo na meti kluba koji je ovog leta u svoje redove doveo Karima Benzemu i Engoloa Kantea

Bez obzira na to što je menadžer Mohameda Salaha, Remi Abas, pre nekih dvadesetak dana na neki način stavio tačku na spekulacije oko odlaska Egipćanina u Saudijsku Arabiju, te priče su ponovo aktivirane, što potvrđuju Atletik i Relevo.

Za to je odgovoran Al Itihad, koji je ponovo izrazio želju da angažuje Salaha, ali i da ga učini najplaćenijim igračem tamošnje Pro lige. Odnosno, plaćenijim od Kristijana Ronalda, čija godišnja primanja iznose 220.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Pomenuti Remi Abas je izjavio kako Salah prošle godine ne bi potpisivao novi ugovor sa Liverpulom, da je želeo već ove da napusti Enfild. Redsi su pre godinu dana svog najboljeg igrača učinili i najplaćenijim, sa nedeljnom platom od oko 410.000 evra, ali iz Saudijske Arabije stižu još primamljiviji uslovi.

Jirgen Klop je ovog leta ostao bez dvojice igrača iz sopstvenih redova, koji su karijeru nastavili u Saudijskoj Arabiji. Džordan Henderson je prešao u Al Etifak za 14.000.000 evra, dok je Fabinjo otišao u Al Itihad za 47.000.000 evra.

Što se tiče Al Itihada, on je u aktuelnom prelaznom roku već angažovao dve velike zvezde Karima Benzemu i Engoloa Kantea, ali je jasno da bi eventualni dolazak Mohameda Salaha predstavljao krunu čitavog prelaznog roka u Saudijskoj Arabiji.

Salah je u Liverpul došao u julu 2017. godine iz Rome za obeštećenje od 42.000.000 evra, a u dresu Redsa do sada je odigrao 307 utakmica i postigao 187 golova, uz 80 asistencija.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara