Al Kelaifi proglasio Superligu mrtvom: Ako Real i Barselona hoće da se bore, neka se bore jedni protiv drugih

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 17:33

"Nećemo više gubiti vreme na ovo. Želimo da se razvijamo, Superliga danas predstavlja šalu", poručuje katarski biznismen

Prvi čovek Pari Sen Žermena, Naser Al Kelaifi, jednoglasno je reizabran za prvog čoveka Evropskog udruženja klubova (ECA), a o aktuelnim temama o fudbalu na Starom kontinentu naširoko je pričao u intervjuu za poljski portal Meczyki.

Al Kelaifi je stavio tačku na Superligu, za koju smatra da je bila mrtva i pre nego što se ta tema pojavila, i da priče o njoj danas zvuče kao nekakava šala.

Izabrane vesti

Gazda Svetaca rekao je da se sastao sa predsednikom Barselone, Đoanom Laportom, kao i sa ljudima iz Real Madrida, kojima je postao istu poruku.

"I sami klubovi znaju da nikada ne pominjem njihova imena, čak ni u upravnom odboru u privatnijem okruženju. Uvek im kažem i savetujem im da se mogu vratiti u ECA u bilo kom trenutku. Pridružite se porodici. Oni su dobrodošli. Juventus se već povukao iz projekta Superlige. I oni treba da urade isto. Nemaju izbora. Nisam protiv Barselone ili Real Madrida. Neću nikoga isključiti. Ja sam protiv sukoba i svađa. Sreo sam se sa Laportom i rekao mu isto. Ako hoće da se bore, neka se bore jedni protiv drugih. Nećemo više gubiti vreme na ovo. Imamo svoje stvari koje treba da radimo. Želimo da se razvijamo, Superliga danas predstavlja šalu. Bila je mrtva pre nego što je to objavljeno", rekao je Al Kelaifi.

On smatra da UEFA radi odličan posao pod Aleksandrom Čeferinom.

"Činjenica je - jedinstveni smo kao nikada. Hteli su da nas podele, ali je bilo obrnuto. Zahvaljujući tome možemo postići revolucionarne stvari. Na večeri u sredu, rekao sam članovima svog odbora da se osećam kao da je porodičan skup. Radimo za kolektivno dobro i mnogi od nas su mogli da izaberu drugačije. Sama UEFA je uradila odličan posao zaustavljanjem Superlige. U tom smislu moramo odati priznanje i doprinosu Aleksandra Čeferina", dodao je on.

Katarski biznismen govorio je o Kilijanu Mbapeu, iako nije izneo detalje u vezi sa mogućom obnovom ugovora kapitena francuskog tima.

"Kilijan Mbape je igrač PSŽ-a. On voli ovaj klub. On je fantastičan igrač. Najbolji na svetu. Srećni smo što ga imamo i imaćemo ga".

Al Kelaifi je otvoren za mogućnost da se Liga šampiona jednog dana preseli u Aziju, Sjedinjene Države ili bilo gde van Evrope.

"To je nešto na šta UEFA treba da obrati pažnju. Trenutno nam propisi i statut to ne dozvoljavaju. UEFA je otvorena za dijalog. Moramo razmisliti o ovome. Što da ne? Mislim da je Evropa bezbedna u tom smislu", dodao je Al Kelaifi.


tagovi

Naser Al Kelaifi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara