David Silva (©Reuters)
David Silva (©Reuters)

Al Nasr krenuo u lov na Davida Silvu i uzda se u pregovaračke sposobnosti Sitijevog čoveka

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 03:10

Saudijci se nadaju da će španskog veterana privući sjajnom ponudom, ali igraju i na kartu poznanstva

Dolazak Kristijana Ronalda bio je samo prvi korak. Al Nasr je angažovanjem Portugalca probio led i počeo da stvara svoju verziju Galaktikosa, sve sa ciljem kako bi postao dominantan klub u tom delu sveta. Arapi čine sve kako bi šampionat učinili atraktivnijim i tako pospešili razvoj fudbala, danas moćne grane industrije, u državi.

Neće se zaustaviti na potpisu Kristijana Ronalda, bilo je to momentalno jasno, kao i strategija kojom se Al Nasr vodi. Naciljao je sve same veterane, one što im na leto ili ubrzo ističu ugovori. Obletaće oko Serhija Ramosa, Luke Modrića i Marka Rojsa, spremio je 36.000.000 evra Serhiju Busketsu za dve sezone, a želi i Davida Silvu.

Izabrane vesti

Uzdaju se u Al Nasru u konekciju iz Mančester Sitija. Generalni direktor Pro lige Saudijske Arabije je Geri Kuk, koji je za vreme Silvinog boravka na Etihadu bio deo mašinerije Građana. Radio je kao izvršni direktor u Sitiju kada je krativni vezista u transferu vrednom 28.750.000 evra stigao na Ostrvo i on će biti jedan od ljudi zadužen za pregovore sa Davidom Silvom.

Špancu na leto ističe ugovor sa Real Sosijedadom, a klub iz San Sebastijana je, uprkos tome što gazi 38. godinu, voljan da produži saradnju. Bar na još jednu sezonu. Ni ne čudi, jer brojke su neumoljive. Kada je David Silva na terenu, Sosijedad dobija 67 odsto utakmica. Bez njega mizernih 29 odsto.

Iako nema lude brojke od povratka u Primeru – ove sezone upisao dva gola i četiri asistencije, sve skupa šest pogodaka i 13 dodavanja koja su rezultirala golovima – na Anoeti postoji konsenzus oko toga da Davidu Silvi treba ponuditi novi ugovor. I spremni su da sačekaju na odgovor koliko god da je potrebno.

Real Sosijedad bez ikakve sumnje neće ponuditi veteranu sa Kanara izdašnu platu kao Al Nasr, i igraće na kartu toga da je jedan od igrača sa najviše nastupa u dresu Crvene furije i te kako zadovoljan u San Sebastijanu. Ima i dobru konekciju sa trenerom Imanolom Alguasilom, kada se osećao umornim dobijao je poštedu, a sva je prilika iduće sezone bi sa klubom iz Baskije mogao da igra i Ligu šampiona.

No, i pored svega toga neće biti lako Davidu Silvi da odoli astronomskoj plati. Takva ga zasigurno čeka na Arabijskom poluostrvu.



tagovi

Al NasrReal SosijedadDavid Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara