Alaba je razbesneo Bajern! Sad ili nikad za Barselonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 14:51

Bajern će morati da ga proda

Otezalo se, otezalo i sada bi moglo da pukne.

David Alaba bi na loš način mogao da se rastane sa Bajernom već ovog leta. Sjajni levi bek je daleko od novog ugovora to znači da bi Bajern morao da ga proda ovog leta. Barselona je spremna...

Izabrane vesti

Već duže od godinu dana traje natezanje Bajerna i Alabe oko novog ugovora pošto mu aktuelni ističe narednog leta. Tako je Bajern došao u situaciju da igrač ovog leta uđe u poslednju godinu ugovora. Poput Tijaga Alkantare koji je takođe odbio produžetak. A u ovim situacijama klub ima dve opcije. Da proda igrača sada i uzme obeštećenje koje je ispod igračeve realne vrednosti ili da ga sledećeg leta pusti za džabe. Kako u Bajernu ne vole da gube novac, realnija je varijanta da prodaju Alabu ovog leta kao što će to uraditi sa Alkanatarom koji je na ivici 30.000.000 evra teškog transfera u Liverpul. Doduše, Alabina cena bi trebalo da bude veća jer je mlađi, zdraviji i igra na poziciji koja je deficitrana u celom svetu.

Alaba je razbesneo čelnike Bajerna na prošlom sastanku oko novog ugovora. On i njegov agent Pini Zahavi su tražili ogromnu platu koja bi Bajern koštala preko 20.000.000 evra godišnje na bruto nivou što u Bajernu nema nijedan igrač, pa čak ni Levandovski. Kada su Alaba i njegov zastupnik Pini Zahavi saopštili zahteve Bajernovom direktoru Hasanu Salihamidžiću, on se razbesneo i pitao ih odakle im tako bezobrazna ideja da traže toliki novac. Pogotovo u ovo vreme kada u Minhenu brinu zbog krize izazvane korona virusom. Tu je bio kraj sastanka i Salihamidžić je delovao da više nameru da se vraća za pregovarački sto dok Alaba i Zahavi drastično ne promene stav.

A možda je u pitanju bio samo njihov manevar da nateraju Bajern da odustane? Možda veruju da će na nekom drugom mestu da dobija taj novac i bilo im je samo važno da stave tačku na Bajern.

Alaba je već dve godine velika želja Barselone koja se polako priprema za život posle Đordija Albe. U više navrata su Barsa i Alaba pregovarali i Austrijanac je davao zeleno svetlo za transfer, ali je Bajern bio nepopustljiv. Sada Bavarci više nisu u takvoj situaciji i mogli bi da saslušaju ponudu iz Katalonije.

Iako Barsa nije baš u najboljoj finansijskoj situaciji, ovakav poklon se ne propušta jer je Alaba idealan igrač za njihov sistem igre. Može da pokriva pozicije levog beka, ali i štopera i bočnog veznog. istina je i da se Barsa priprema za živort posle Đordija Albe koji je tri godine stariji i Alaba bi bio idealno rešenje.

A iz igre ne treba otpisati ni PSŽ koji se takođe ranije interesovao za Alabu i koji ima jako prisne veze sa Zahavijem. A mogao bi da igraču ponudi bsanoslovan ugovor...

Sve miriše na ružan rastanak Bajerna i Davida Alabe


tagovi

David AlabaPini ZahaviLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara