Mislav Oršić (©Reuters)
Mislav Oršić (©Reuters)

Alarm na Maksimiru, misli usmerene ka Skoplju

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 13:21

Hrvatska 1: Dinamo gostuje večeras (21.00) Slavenu koga je dobio na osam poslednjih utakmica u Koprivnici

Alarm je već upaljen na Maksimiru. Remi (2:2) u Zagrebu protiv makedonskog prvaka Škupija u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona već je zatresao klupu Antu Čačiću. Misli Modrih usmerene su ka revanšu u Skoplju. Eliminacija bi bila ravna katastrofa za najbolji hrvatski klub.

Nije Dinamo briljirao ni na premijeri HNL-a, kada je već u uvodnim minutima meča protiv gradskog rivala Lokomotive imao dva gola zaostatka, ali je na kraju, u poslednjim trenucima meča, iščupao pobedu (3:2).

Izabrane vesti

Pre gostovanje Škupiju u makedonskoj prestonici, Zagrepčane čeka duel u Koprivnici protiv Slavena (21.00) u drugom kolu šampionata Hrvatske.

"Pokušaćemo da ispravimo sve one stvari koje nisu bile dobre, a one koje su bile dobre želimo ponavljati u svakoj utakmici. Nama je susret u Koprivnici izuzetno važan, protiv domaćina koji je startovao s tri boda, biće Slaven izuzetno motivisan. Imamo određene probleme, ostali smo bez dva štopera, a treba i energetski sačuvati neke igrače za ono što sledi. Fokus je na toj utakmici, Dinamo želi doći do tri boda, uz respekt domaćinu i kolegi Zekiću koji radi odlilčan posao. Biće odlična utakmica, nadam se da ćemo biti zadovoljniji nego neki dan", rekao je Ante Čačić, prenosi portal germanijak.hr.

21.00: (7,00) Slaven (4,10) Dinamo Z. (1,50)

Čačić je najavio utakmicu kao generalnu probu za Skoplje.

Isključivo razgovaramo o Koprivnici. Osim Josipa Šutala i Kevina Teofilea, nema još uvek Emrelija, Boška Šutala i Bulata. Ali, imamo dovoljno igrača, ne postoji u svlačionici igrač koji ne može odgovoriti zahtjževima Dinama”, istakao je trener Modrih.

U napadu se očekuje letošnje pojačanje iz Rijeke, Josip Drmić, a u startnoj postavi bi mogao da bude i Baturina.

Prošle sezone, Dinamo je tri puta dobio Slaven, dok je na startu prošlog šampiponata, tim iz Koprivnice dobio Modre sa 2:0. Dinamo je osam mečeva u nizu dobio današnjeg rivala u Koprivnici. Sigurno da će gosrti imati veliku podršku s tribina. Kvota u Mozzartu na duplu pobedu Dinama je 3,50.

HRVATSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Istra – Varaždin 1:2 (0:0)

/Marin 70 – Brodić 77, Postonjski 83pen/

Subota

18.55: (1,68) Gorica (3,80) Šibenik (5,20)

21.00: (7,00) Slaven (4,10) Dinamo Z. (1,50)

Nedelja

21.00: (3,25) Lokomotiva Z. (3,30) Osijek (2,25)

Odloženo:

Hajduk - Rijeka



tagovi

HrvatskaHrvatska 1Dinamo ZagrebSlaven Belupo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara