Foto. Reuters
Foto. Reuters

Alarmi u Madridu: Realova ambulanta bez predaha, 40 povreda od starta sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 20:15

Zidan ozbiljno zabrinut, Karvahalu i Azaru se ponavljale identične povrede

Dan u kojem je potvrđeno da će malerozni Dani Karvahal minimum naredna dva meseca biti van terena, podvlačimo crtu i pravimo malu rekapitulaciju zdravstvenog biltena Real Madrida. Ne prednjače Blankosi na tabeli Primere po broju osvojenih bodova, ali na listi povreda u aktuelnoj sezoni nema im ravnih.

Novo pucanje butnog mišića Karvahala predstavlja jubilarnu 40 povredu u redovima Kraljevskog kluba od kako je takmičarska godina startovala. U tih 40, stalo je čak 20 različitih fudbalera, a jedino su rezervni golman Lunjin, Kazemiro, Mendi i Vinisijus Žunior zaobišli ambulantu. Primera radi, Karvahal je teći put van terena od kraja novembra i to zbog identične povrede.

Izabrane vesti

Sve ovo stvara ogromne probleme Zinedinu Zidanu prilikom sastavljanja startne postave iz kola u kolo. Tako desetkovani, Blankosi ne uspevaju da napune ni klupu maksimalnim brojem igrača, pa je uglavnom greju domaći momci iz omladinskog pogona, ili B tima. Protiv Valensije francuski stručnjak je imao na raspolaganju samo 15-oricu fudbalera iz prvog tima i to je bio novi alarm da se sa igračkim kadrom šampiona Španije nešto čudno događa.

“Toliki broj povreda ne može da se pravda lošom srećom, ili malerom, zabrinuti smo”, rekao je Zidan.

ARGENTINA LIGA KUP: 23.15: (2,30) ROSARIO (2,95) ARGENTINOS JUNIORS (3,25)

Dan nakon ove izjave Karvahal je prinudno napustio teren protiv Slepih miševa. Povrede sužavaju manevarski prostor, utiču na rezultate i igre koje nisu idealne od samog početka sezone i Real se nalazi u začaranom krugu iz kojeg ne vidi izlaz. Bez devetorice povređenih madridski velikan je igrao protiv Ueske, osmirica su falila protiv Hetafea, jedan manje u okršaju sa Valensijom.

Lista pacijenata je nestvarna – pre Karvahala na njoj su već bili Serhio Ramos, Eden Azar, Rodrigo, Fede Valverde, Eder Militao, Alvaro Odriozola i Marselo. Mnogi će alibi za Realovo zaostajanje od pet bodova za Atletikom uz dve utakmice više pravdati upravo nemogućnošću da okosnica tima konstantno igra zajedno. Uporedimo zdravstvenu situaciju sa glavnim konkurentima za najviši plasman u Primeri.

Na Realovih 40 povreda, Atletiko Madrid ima čak 25 manje! Situacija u Barseloni nije sjajna, ali je daleko bolja od one sa kojom se suočava ljuti neprijatelj – Katalonci su pretrpeli 25 povreda, Sevilja 18.

Ponavljanje identičnih povreda kod Edena Azara i Danija Karvahala je ozbiljan razlog za strepnju, u isto vreme i za ozbiljno preispitivanje da li neko iz kluba ponavlja greške.

 


tagovi

Real Madridpovredepovrede igraca

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara