Dani Karvahal (©AFP)
Dani Karvahal (©AFP)

Malerozni Karvahal peti put povređen za godinu dana, van terena bar dva meseca

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 13:49

Treći put van terena zbog iste povrede od kraja novembra

Nema mnogo pozitivnih stvari za koje Zinedin Zidan može da se uhvati ove sezone, a loše samo nadiru sa svih strana. Spisak povređenih igrača gotovo iz dana u dan sve je duži, a poslednje ime je Dani Karvahal koga neće biti na raspolaganju bar dva meseca!

Španski bek ispao je van stroja samo dva dana pošto se zvanično potpuno oporavio od problema s butnim mišićem. Zidan je odlučio da je vreme da se Karvahal vrati u startnu postavu, a on je izmenu zatražio posle manje od pola sata igre. Nekako je uspeo da prošeta do svlačionice, a posle specijalističkih pregleda i magnetne rezonance utvrđeno je da mu je mišić opet pukao, zbog čega bi oporavak mogao da traje između dva i tri meseca.

Izabrane vesti

PRIMERA: (6,25) Valjadolid (4,00) Real Madrid (1,55)

Da je u pitanju zaista ozbiljan problem govori i to da mu je od kraja novembra ovo treća identična povreda. Prvo je krajem novembra otišao na dvonedeljnu pauzu u kojoj je propustio četiri utakmice. Vratio se 11. decembra obavezama, a tačno mesec dana kasnije opet je morao na pauzu. Ovog puta duplo dužu. U petak je uspeo da odradi potpuno normalno ekipni trening, a u nedelju je protiv Valensije opet stradao mišić. Oporavak će sada trajati bar duplo duže nego prošli put.

Pravi je maler postao Dani Karvahal, jer mu je ovo peti put u manje od godinu dana – tačnije jedanaest meseci – da zbog zdravstvenih problema mora na oporavak. Prvo je zbog gripa bio u autu prošlog marta, onda je doživeo povredu medijalnog kolateralnog ligamenta kolena 2. oktobra zbog čega nije igrao do 20. novembra, a samo nedelju dana kasnije otišao je mišić, verovatno kao posledica prethodne povrede i nedovoljne rehabilitacije. Za ovih godinu dana propustio je čak 19 utakmica, a predviđa se da će ispustiti bar još devet utakmica, plus sve ono što Real bude igrao u Ligi šampiona ako prođe Atalantu.

Najnovija povreda uopšte nije dobra iz razloga što “oseća“ i tetivu, što je povreda slična onoj koja muči Rodriga. Koliko je Realova problematika sa povređenim igračima ozbiljna najbolje pokazuje sledeća lista – Eden Azar (mišić), Marselo (list), Eder Militao (mišić), Alvaro Odriozola (mišić), Serhio Ramos (koleno), Rodrigo (zadnja loža), Fede Valverde (mišić). Svi oni su van stroja, a jasno se vidi da većina vuče povredu butnog mišića...

Karvahal je peti igrač odbrane koji neće igrati bar neko vreme i Zidan sada na raspolaganju ima samo dvojicu štopera, Rafaela Varana i Nača Fernandeza, levog beka Ferlana Mendija, dok Lukas Vaskez sada najviše igra na desnom odbrambenom boku, što je znao ponekad da pokriva u prošlosti. Ostalo su sve igrači iz Kastilje.

Real do gostovanja Atalanti za devet dana (sreda, 21.00) ide na noge Valjadolidu u Primeri.



tagovi

Dani KarvahalReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara