Juri Alberto protiv Betisa (©AFP)
Juri Alberto protiv Betisa (©AFP)

Alberto donosi Zenitu kvalitet više, 25.000.000 evra skupo pojačanje čeka na prvenac

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 10:09

Velikan iz Sankt Peterburga će pokušati da se vrati na lidersku poziciju Premijer lige Rusije pobedom nad Rubinom (ponedeljak, 17.00)

Po aktuelnog prvaka Rusije Zenit rezultati na otvaranju prolećne polusezone minulog vikenda nisu bili idealni. Svi konkurenti sa vrha tabele, Dinamo, Soči, CSKA Moskva i Ahmat, ostvarili su pobede. Ovog ponedeljka (17.00) je zbog toga pritisak na Zenitu, u Sankt Peterburg dolazi Rubin.

Tokom januara je Zenit ostao bez jednog od glavnih igrača, Serdara Azmuna. Iranac, koji je tokom jeseni 10 puta bio strelac, otišao je u Bajer Leverkuzen šest meseci pre isteka ugovora za 2.500.000 evra.

Izabrane vesti

Ekipu su napustili još Emanuel Mamana (River Plejt) i Kiril Kravcov (Nižnji Novgorod), ali oni svakako nisu imali značajnu minutažu.

Zamena za Azmuna je koštala klub poprilično, čak 25.000.000 evra je moralo da se izdvoji da bi stigao Juri Alberto iz Internasionala. Od 20-godišnjeg Brazilca se očekuju golovi, postizao ih je u domovini, ali pitanje je koliko će vremena da se adaptira na Stari kontinent. Igrao je na oba meča u šesnaestini finala Ligi Evrope sa Betisom, ali nije se upisao u strelce. Španci su prošli dalje, ukupnim rezultatom 3:2.

17.00: (1,32) Zenit (5,50) Rubin (9,00)

Za Albertovog saigrača i sunarodnika Daglasa Santosa nema dileme, defanzivac je uveren da je Zenit jači sa njim nego što je bio sa Azmunom.

Ako pričamo o radu sa loptom, onda su njih dvojica na istom nivou. Juri, poput Serdara, uvek želi da bude prvi, da postigne gol. Prilično je jak, dobro igra telom. Okretan je, brz, ima sjajan golgeterski instinkt i prema statistici u Brazilu, daje često golove. U isto vreme, po onome što sam video na treninzima od kako je došao kod nas, Juri će nam doneti mnogo više u odbrani. U tom segmentu je bolji od Azmuna. Nismo izgubili kvalitet u napadu, a dobićemo mnogo u defanzivnim akcijama, kada treba da se povrati izgubljena lopta“, objasnio je Daglas u intervjuu za Čempionat.

Što se tiče Zenitovog rivala Rubina, deluje da je tim iz Kazanja slabiji nego što je bio. Arsenal iz Tule mu je odveo u januaru Đorđa Despotovića i Danila Stepanova, dok je Ivan Konovalov otišao u škotski Livingston. U Kazanj su stigli Aleksandar Lomovitski i Vitali Lisakovič iz moskovskih rivala Spartaka i Lokomotive. Obojica su imali manje značajne uloge u svojim ekipama, pa su se opredelili za transfer u Rubin.

Jesenas je Zenit lako došao do bodova u Kazanju, slavio je sa 3:1. Tako je prekinuo seriju Rubina od dva uzastopna trijumfa nad timom iz Sankt Peterburga. Igra GG došla je na pet od poslednjih šest njihovih susreta.

RUSIJA 1 – 19. KOLO

Subota

Himki - Dinamo Moskva 0:3 (0:1)

/Smolov 35, Sinzamski 85, Fomin 89/


Nižnji Novgorod - Ural 1:0 (0:0)

/Kalinski 75 pen/

Soči - Arsenal Tula 2:0 (0:0)

/Angban 50, Jusupov 77/

Spartak - CSKA 0:2 (0:0)

/Jaziči 49, Zajnutodinov 78/

Nedelja

Ahmat – Ufa 2:1 (0:1)

/Konovalov 50pen, Trošečkin 84 – Žuravlev 45+2/

Ponedeljak

17.00: (1,32) Zenit (5,50) Rubin (9,00)

Odloženo

Rostov – Krilja Sovjetov

Krasnodar – Lokomotiva Moskva

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1ZenitRubinJuri Alberto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara