©Reuters
©Reuters

Ale: Ispuštena titula me je više bolela od dijagnoze raka

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 16:26

Ofanzivac Borusije Dortmund se osvrnuo na prethodnu bundesligašku sezonu

Gorčina usled ispuštene titule u poslednjim minutima šampionata još ne jenjava među Milionerima, koji su pod utiskom spoticanja tokom prethodne sezone krenuli u nove izazove.

Iako je već pet kola aktuelnog takmičenja iza bundesligaša, fudbaleri Borusije Dortmund nisu smeli s uma da su pre nekoliko meseci u rukama imali priliku da posle deset godina skinu Bajern sa trona, a bolne teme u razgovoru za Bild dotakao se Sebastijan Ale.

Izabrane vesti

"Bilo je to vrlo bolno iskustvo koje se ne može jednostavno izbrisati iz misli. Svaka osoba u svlačionici živi za titulu. Za nas fudbal nije samo posao, on je naš život. Forma, očekivanja, ciljevi – razmišljate o tome sve vreme. Ipak, kao i generalno u životu, neophodno je izvući zaključke iz poraza i neuspeha, učiti iz njih kako biste postali bolji", rekao je ofanzivac.

Remi protiv Majnca (2:2) na domaćem terenu uticao je da Milioneri završe iza Bajerna, sa istim brojem bodova, a spoticanje je reprezentativcu Obale Slonovače palo još teže s obzirom na to da u utakmci odluke nije iskoristio jedanaesterac pri rezultatu 0:1.

"Zaista je istina - ispuštena titula mi je nanela više bola nego dijagnoza raka. Ukoliko ste bolesni, ne možete ništa da uradite povodom toga. Morate da prihvatite činjenice i da prođete kroz to. Ali mi smo imali titulu u svojim rukama, sami smo odlučivali o raspletu. U tom slučaju, naravno da s bolom prihvatate da ste možda pogrešili ili doneli pogrešne odluke", kazao je Ale.


tagovi

Sebastijan AleBorusija DortmundBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara