Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Alegri se miri sa odlaskom Vlahovića, finansijska stabilnost Juventusa na prvom mestu

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.08.23. | 02:36

„Prilagodiću se izboru kluba, kao i uvek“, kaže trener Stare dame

Želje su jedno, mogućnosti nešto sasvim drugo. Još od kada su nadležni organi ušli u prostorije Juventusa da češljaju papire, a pogotovo od trenutka kada je UEFA donela definitivnu odluku da torinsku klub zbog malverzacija ne igra u Evropi naredne sezone, iako ju je na terenu izborio, postalo je jasno da će na Alijanc stadionu morati da vuku radikalne rezone i režu troškove.

Finansijska situacija nije sjajna, prihodi će biti manji no što je planirano i Juventus je primoran da vuče poteze koji mu se ne sviđaju. Još početkom leta bilo je jasno da će Dušan Vlahović ili Federiko Kjeza morati da budu prodani, kako bi klub neometano funkcionisao, jer njih dvojica imaju najveću tržišnu cenu. Vremenom je rešenje počelo samo da se nameće, srpski napadač sve je bliži izlaznim vratima. Čelsi je pronašao računicu, uključio je i Romelua Lukakua u celu priču, a Masimilijano Alegri polako se miri sa odlaskom Dušana Vlahovića.

Izabrane vesti

Reprezentativac Srbije je u zimu 2022. godine Firencu zamenio Torinom, prešao je u Juventus u transferu vrednom 81.600.000 evra, te tako postao jedan od najskupljih ulaznih transfera. Eksplozivan start, odlična golgeterska forma, pa pad i silne povrede. Omele su srpskog napadača prethodne sezone, nikako nije uspevao da uhvati ritam. I na sve to finansijski problemi Stare dame. Prodaja je postala logičan izbor, naročito u situaciji kada Čelsi nudi Romelua Lukakua i spreman je da plati.

Juventus će težiti tome da što više novca izvuče, ali za sada se čini da će maksimalno moći da izvuče polovinu od uloženog. Plus da dobije Big Roma. To nije opcija kojoj naginje Masimilijano Alegri, ali trenutno se previše ne pita. Finansije diktiraju prelazni rok Bjankonera.

„Lukaku? Zadovoljan sam igračima koje imam na raspolaganju, ali može da stigne ponuda koja se ne može odbiti. Razlozi su finansijske i ekonomske prirode. Razmatraće se ponude“, rekao je trener Stare dame i dodao:

„Prilagodiću se izboru kluba, kao i uvek“.

Sateran je uza zid Juventus, nema kuda. Sada je samo pitanje na kojoj će se sumi naći sa interesentima. Konkretno Čelsijem, jer je londonski klub shvatio da od Pari Sen Žermena neće dobiti na pozajmicu Kilijana Embapea, pa se okrenuo alternativnim rešenjima. I pride gleda kako da se reši Romelua Lukaku i njegovih velikih primanja. Belgijski napadač zarađuje 12.000.000 evra neto na godišnjem nivou, što je daleko više od 7.000.000 koliko Dušan Vlahović zarađuje u Juventusu, međutim, Big Rom poput Juventusa nema kuda.

Romelu Lukaku želi da igra, Čelsi je zacepio cenu Interu i sva je prilika da će na kraju ispasti „prodana duša“. Da bi spasao sebe i igrao u kontinuitetu „zabiće nož u leđa“ klubu u koji se kleo. I koji mu je ponudio ruku spasa prethodne sezone. Mnogo toga u celoj priči biće usiljeno...


tagovi

Masimilijano AlegriDušan VlahovićRomelu LukakuJuventusČelsiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Juventus
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara