Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Novi detalji u vezi sa trampom Vlahović - Lukaku: Čelsi daje i 35-40 miliona evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 11:27

Dogovor na vidiku

Posle dugih pregovora, dogovor Čelsija i Juventusa o razmeni Romelu Lukaku plus novac za Dušana Vlahovića mogao bi uskoro da bude postignut. U Londonu su prvobitno odbili predlog italijanskog kluba, iznet početkom jula, ali kako vreme prolazi, a male su šanse da će se Plavcima ostvariti želja da od Pari Sen Žermena dobiju Kilijana Embapea na pozajmicu, na Stamford Bridžu su rešili da razgovaraju na temu trampe.

Da je Čelsi promenio raspoloženje javio je u ponedeljak uveče čuveni Đanluka Di Marcio, a dan kasnije stiže i informacija koliki je to iznos koji bi Englezi morali da dodaju uz Lukakua. Po informacijama Gazete, u pitanju je između 35 i 40 miliona evra.

Izabrane vesti

Tako nešto se i moglo očekivati, s obzirom na to da u Torinu žele da povrate što veći deo od 80.000.000 plaćenih Fjorentini pre godinu i po dana, dok je londonski klub Interu tražio između 40 i 50 miliona evra za povratak Belgijskog napadača u plavo-crni dres.

Na odluku Juventusa da ovog leta pristane na transfer Dušana Vlahovića u velikoj meri utiče izbacivanje iz Evrope na godinu dana, kao i finansijski problemi unutar kluba, koji su i doveli do suspenzije UEFA. U godini kada će prihodi biti značajno umanjeni, Vlahovićeva plata od 7.000.000 evra fiksno, plus bonusi, preveliko je opterećenje za klupski budžet imajući u vidu da sprski napadač - velikim delom zbog čestih povreda - prošlu sezonu nije odigrao na očekivanom nivou.

Lukaku u Čelsiju ima daleko većih 12.000.000 neto godišnje, ali je već pristao da igra u Interu za umanjenu platu na 8.500.000, a zarad minutaže spreman je da ide i niže.


tagovi

Dušan VlahovićJuventusRomelu LukakuČelsiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Juventus
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara