Vlahović i Lukaku (©Reuters)
Vlahović i Lukaku (©Reuters)

Nazire se rešenje: Lukaku i novac za Vlahovića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 21:51

Čelsi na putu da prihvati raniji predlog Juventusa oko zamene napadača

Juventus želi Romelua Lukakua, Čelsi hoće da ga proda. Londonski klub želi Dušana Vlahovića, a Torinezi hoće da ga prodaju. Rešenje se nameće kao jednostavno, ali kada su u pitanju fudbalski transferi, pogotovo oko igrača top kvaliteta, retko kada može bez komplikacija. Otud se već nedeljama nagađa kakav će biti epilog u slučajevima belgijskog i srpskog napadača, ali izgleda da bismo uskoro mogli da dobijemo odgovor. Baš kakav je i bio logičan.

Naime, transfer guru Đanluka Di Marcio javlja da su na Stamford Bridžu konačno dali zeleno svetlo za predlog koji im je Juventus uputio još početkom jula, a to je - razmena dvojice fudbalera, uz doplatu engleskog kluba s obzirom na veću tržišnu vrednost mladog Srbina.

Izabrane vesti

Čelsi je prvobitno odbio takvu ponudi, a Interu - pre nego što su u Milanu odustali nakon saznanja da Lukaku istovremeno pregovara sa Juventusom - tražio između 40.000.000 i 50.000.000 evra za povratak Belgijanca na Đuzepe Meacu, dok su u Torinu izričiti u odlucu da ako već puštaju Vlahovića posle svega godinu i po dana u klubu, onda i vrate veći deo od 80 i kusur miliona koliko su platili Fjorentini januara 2022.

Svakako je da novac koji bi Čelsi morao da izbroji uz Lukakua neće biti neka astronomska cifra.

Vlahović je prošle sezone u crno-belom dresu odigrao 27 mečeva u kojima je dao 10 golova i asistirao za dva. Igrao bi i više da nije imao problem sa povredama, posebno uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Čak četiri različite povrede mučile su ga tokom sezone, zbog čega je propustio 13 utakmica. I pored toga, pominjalo se da bi 23-godišnjak iz Beograda mogao ovog leta u moćni Pari Sen Žermen. U jednom momentu je to, čak, delovalo kao realna opcija, ali su se u Parizu okrenuli Kolo Muaniju, nakon što nisu uspeli da dovedu Kejna (izričit u nameri da pređe u Bajern Minhen) i Hejlunda (dogovorio se sa Mančester Junajtedom).

Nije Vlahović prošlu sezonu odigrao na nivou kao iz vremena kada je nosio dres Fjorentine i po dolasku u Torinu, ali bi sigurno i sledeće imao ulogu startera. Međutim, posle izbacivanja Juventusa iz Evrope i generalno poljuljane finansijske situacije u klubu prošle zime, kada je sada već bivše rukovodstvo na čelu sa Andreom Anjelijem i Pavelom Nedvedom optuženo za nameštanje utakmica, postalo je jasno da će Vlahović karijeru nastaviti van Alijanc stadiona u regiji Pijemont.

Ukoliko zaista dođe na Stamford Bridž, Dušan Vlahović će postati sedmi Srbin u Čelsiju. Dosad su za londonske plavce nastupali Petar Borota, Slaviša Jokanović, Mateja Kežman, Branislav Ivanović i Nemanja Matić, dok je član kluba, ali bez zvanične utakmice za prvi tim, bio Slobodan Rajković.


tagovi

Dušan VlahovićRomelu LukakuČelsiJuventusLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara