Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

Alegri se vadi na neiskustvo: Na pravom smo putu, ovo je najmlađi tim Juventusa u istoriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 23:49

"Naš cilj je da pomognemo ovim mladim igračima da rastu kako bi bili spremni sledeće sezone“, nije mnogo tugovao trener Bjankonera posle poraza u Napulju od šampiona Italije

Posle 27. kola Serija A jasno je da se titula sa „Maradone“ seli na „Meacu“, da će Inter u laganom ritmu da stigne do skudeta. Juventus je poražen treći put u poslednjiih pet kola, ovog puta u Napolju od šampiona Italije, Napolija, pa je pokvario utisak iz većeg dela sezone.

Plasman u Ligu šampiona ne bi trebalo da bude doveden u pitanje. Igra je bila bolja od nekoh duela u kojima su se Bjankoneri provlačili kroz iglene uši. Dušan Vlahović se ispromašivao, dok je tragičar bi tinejdžer Žozef Nondža koji je skrivio penal nad Gruzinom Hvičom Kvarachelijom iz koga je Raspadori, posle promašaja Osimena sa bele tačke, zapečatio sudbinu Stare dame.

Izabrane vesti

Tokom velo sezone, trener Juvea Masimilijano Algeri je ponavljao da njegov tim ne ide na titulu nego na prve četiri u Seriji Ai plasman Ligu šampiona. Sada, posle novog neuspeha, nije mnogo tugovao, vadio se na neiskustvo.

Momci su igrali veoma dobro, imali smo dobre prilike za gol i nismo ih iskoristili. Sve je ovo deo procesa", rekao je Alegri i dodao:

U dobroj smo poziciji, preostalo nam je još 11 utakmica da ostvarimo cilj“.

20.45: (1,25) Inter (5,70) Đenova (13,0)

Torinski gigant je bio lišen pomoći Adrijena Rabioa, Vestona Mekenija, Matija Perina, Moisea Kina i Matije De Šilja, tako da je zimsko pojačanje iz Sautemptona Karlos Alkaraz prvi put počeo sa Semjuelom Iling-Juniorom.

Bez Mekenija i Rabiota, Alkaraz je zaista dobro prošao u svojoj prvoj pravoj utakmici. Mireti već ima 60 igara iza sebe, tako da je iskusniji. Ne mislim da je Napoli imao mnogo zaista jasnih šansi ispred Ščensnog, dok mi nismo maksimalno iskoristili svoje prilike. Tvrdoglavo smo pokušavali da se probijemo kroz sredinu umesto da širimo po krilima. Žao je što odlazimo praznih ruku, ali iskustvo igranja na ovom nivou čini razliku. Trebalo je da budemo budniji u određenim situacijama“.

Opravdanje je mladost.

Mislim da je to bio jedan od najmlađih startnih postava Juventusa svih vremena, a to znači da dobro radimo. Naš cilj je da pomognemo ovim mladim igračima da rastu kako bi bili spremni sledeće sezone“.

Protiv Atalante u sledećem kolu neće bii u timu našeg Dušana Vlahovića zbog suspenzije. Dobio je u Napulju žuti karton zbog prekršaja nad Kvarachelijom.

"Ovo je fudbal, postoje trenuci kada stvari idu kako treba, a u drugima sreća nije na vašoj strani. Moramo da radimo na detaljima, bez obzira na rezultate, a momci apsolutno ne smeju da padnu. Na pravom smo putu da ostvarimo cilj“, istakao je iskusni strateg.



tagovi

JuventusMasimilijano AlegriNapoliSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara