Pol Pogba (Reuters)
Pol Pogba (Reuters)

Pogbina borba ne prestaje: Šokiran sam, oduzeli su mi sve što sam gradio tokom karijere

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 16:08

"Žaliću se Sudu za sportsku arbitražu", poručio je Pogba putem Instagrama

Vest dana u evropskom i svetskom fudbalu jeste četvorogodišnja suspenzija Pola Pogbe zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci. I dok se na Starom kontinentu i šire izveštava o praktično kraju karijere čoveka koji u fudbalu nije napravio ni približno onoliko koliko se predviđalo, dok se mediji prisećaju zlatnih trenutaka Francuza, dok računaju koliko će Juventus uštedeti neisplaćujući ogromnu platu 30.godišnjem vezisti, Pogba je se oglasio putem instagrama i najavio da ovo nije kraj.

Izabrane vesti

"Danas sam informisan o odluci Nacionalnog Anti-doping tribunala i smatram da je presuda neispravna. Tužan sam, šokiran i slomljenog srca jer mi je oduzeto sve što sam gradio tokom profesionalne karijere. Kada budem oslobođen pravnih restrikcija čitava priča će postati kristalno jasna, ali nikada nisam namerno, niti ciljano uzeo bilo kakve suplemente i narušio anti-doping regulativu. Kao profesionalni sportista nikada ne bih uradio ništa što bi poboljšalo moje performanse koristeći zabranjene supstance i nikada nisam omalovažavao niti pokušavao da prevarim sportiste ili navijače bilo kog tima za koji sam igrao ili protiv kojeg sam igrao", poručio je Pogba i najavio nastavak borbe: "Kao posledica na današnju odluku uložiću žalbu Sudu za sportsku arbitražu."

Dakle, Pogba se ne miri sa odlukom suda i neće tako lako dopustiti prerani kraj karijere koja je počela 2012. godine u Juventusu. Stara Dama se još ne oglašava iako Italija spekuliše da će neminovno doći do raskida saradnje.

Podsetimo, Pogba je testiran 20. avgusta prošle godine nakon utakmice prvog kola Serije A koju je presedeo na klupi, nakon toga je dva puta ulazio u igru protiv Bolonje i Empolija, a sredinom septembra prvi put je odjeknula vest da mu preti surova kazna i duga suspenzija između dve i četiri godine. U međuvremenu ga je i Juventus suspendovao, platu smanjio na minimalnih 2.000 evra, a tokom današnjeg dana obelodanjeno je da je usvojena maksimalna kazna.




tagovi

JuventusPol Pogbadopingdoping kontrolaSvetska antidoping agencijaantidoping agencija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara