Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

Alegri spušta loptu: Cilj Juvea je Liga šampiona, a ne skudeto

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 23:59

„Inter , Milan i Napoli su favoriti“, rekao je trener Bjankonera posle pobede na San Siru protiv Milana (1:0)

Juventus je pobedio Milan na San Siru sa 1:0 i uhvatio priključak za timovima iz grada mode. Stara dama ne blista od starte sezone, ali tim Masimilijano Alegrija je sada na trećem mestu u Seriji A, samo dva boda manje od Intera.

Deluje da Bjankoneri mogu do skudeta, ali iskusni stručnjak traži alibi, uloge favorita prepušta konkurentima.

Izabrane vesti

Inter , Milan i Napoli su favoriti za skudeto, ciljamo na Ligu šampiona. Moramo da idemo korak po korak. Uskoro će da nam se priključe u vrhu i Atalanta , Lacio i Roma“, rekao je Alegri.

Nekadašnji strateg Rosonera bio je veoma nervozan tokom meča. I sa igračem više, Juve nije dominirao.

"Juventus je igrao dobro u defanzivi. Kada smo bili protiv 10 igrača, nismo dobro počeli drugo poluvreme. U poslednjim minutima nedostajalo nam je strpljenja i dozvoljavali smo Milanu kontranapade. Tačno je da smo imali čoveka viška, ali tempo Rafaela Leaa može da neutrališe taj jaz“.

Tri boda su najvažnija.

Prošlo je mnogo vremena otkako smo pobedili Milan, tako da mogu samo da se zahvalim svojim igračima“.

Alegri je u finišu bio toliko besan da je skinuo sako i kravatu, a zatim šutnuo flaše sa vodom i druge predmete koji su mu se našli u blizini.

Igrajući protiv 10 igrača, morate da koristite teren kao aerodrom i ne dozvolite im da se približe lopti, ne dozvoljavate im da tako razviju kontru. Kada imate čoveka viška, ne pravite kratke pasove na malom prostoru, ne driblate. Ne forsirate poteze, idete na sigurno. Ovo su stvari na kojima treba da radimo, jer imamo neke momke bez mnogo iskustva i igranje na San Siru je za njih bio veliki test“, istakao je trener Juventusa.



tagovi

JuventusMilanSerija AMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara