Aleksandar Popović (© Star sport)
Aleksandar Popović (© Star sport)

Aleksandar Popović prvi golman Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 16:36

Mladi Užičanin iskoristio pravilo u bonus igračima

Sve ukazuje da je među stativama Partizanovog gola došlo do rokade. Vladimir Stojković je bio izvanredan u prvom i neprikosnoven u drugom mandatu, ali je ovog leta status prvog golmana prepustio – Aleksandru Popoviću.

Mladi Užičanin dobio je poverenje Sava Miloševića da počne i četvrtu kontrolnu utakmicu u pripremnom periodu, protiv novosadskog Proletera (17.30), što sugeriše da je stručni štab prelomio da mu drastično poveća minutažu u drugoj polovini 2020. Ponajviše zbog pravila Fudbalskog saveza Srbije o bonus igračima, po kome najmanje dvojica rođenih 1. januara 1999. i kasnije moraju da budu starteri na superligaškim terenima i završe bar prvo poluvreme, a ako ih trener menja na teren može samo fudbaler istog profila, tako što će svaki klub biti u obavezi da na klupi ima dvojicu „bonusa“.

Izabrane vesti

Dugo su u Humskoj 1 razmišljali kako da doskoče ovom pravilu, a kao što smo pre nekoliko sedmica nagovestili, Filip Stevanović je „zakucan“ na poziciji desnog krila, dok je drugi U21 igrač upravo Aleksandar Popović (29. septembar 19989). Reč je o momku poniklom u užičkoj Slobodi, 2015. dovedenom u Beogradu, dosad samo sa jednom zvaničnmom utakmicom za prvi tim Parnog valjka, na kraju prošle sezone u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Popović će na početku nove sezone biti prvi golman Partizana, međutim, to ne znači da je Vladimir Stojković smenjen. Nekadašnji reprezentativac i dalje uživa status kapitena, braniće nominalno jače utakmice u prvenstvu i verovatno sve u kvalifikacijama i (pod uslovom da se crno-beli plasiraju) u grupnoj fazi Lige Evrope. Ili kad Milošević na drugi način bude rešavao pitanje bonusa.

Naravno, postoji mogućnost da se sve promeni narednih dana, pred prvo kolo Superlige i Partizanovo gostovanje u Kruševcu, međutim, podatak da je Aleksandar Popović branio protiv Trepče, Mladosti iz Lučana i Zlatibora, te da mu je namenjena „jedinica“ u generlanoj probi sa Proleterom, verovatno će početi i meč sa Napretkom 1. avgusta.

Savo Milošević je odlučio da u poslednjoj proveri ovog leta na teren pošalje sledeći tim: Popović – Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik.




tagovi

FK PartizanAleksandar Popović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara