Aleksandar Popović, © Star sport
Aleksandar Popović, © Star sport

Partizanova ideja: Popović brani u Superligi i rešava pitanje bonusa

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.07.20. | 08:15

Što ne znači „smenu“ Vladimira Stojkovića... Naprotiv

Posle dve godine prisustva u prvom timu, dočekao je Aleksandar Popović u završnom kolu minule sezone i debi na velikoj sceni. U suštinski nebitnoj utakmici, protiv Vojvodine u Novom Sadu, momak iz Užica prvi put je stao među stative crno-belih na takmičarskom meču, a već u narednoj sezoni mogao bi češće da bude pred očima Grobara, pošto se u stručnom štabu formirala ideja da se na taj način reši pitanje bonusa.

Okvirni plan podrazumevao bi da Popović (u septembru puni 21 godinu) brani ligaške utakmice manje specifične težine, a da prvi čuvar mreže u svakom slučaju ostane neprikosnoveni Vladimir Stojković. U toj varijanti kapiten Parnog valjka bi svakako predvodio tim u kvalifikacijama, nadaju se i Humskoj i grupnoj fazi Lige Evrope, večitim derbijima, duelima sa jačim protivnicima... S tim da bi mu se ukupan broj mečeva – u minuoj takmičarskoj godini odigrao ih okruglo 40 – smanjio s namerom da se ispoštuju propisi.

Izabrane vesti

Fudbalski savez Srbije odlučio je da od naredne sezone svaki tim na meču Superlige mora da ima dva startera mlađa od 21 godine, a da se pravilo ne bi zloupotrebljavalo – kao, na primer, u Rumuniji – takvog fudbalera u prvom poluvremenu može da menja samo igrač rođen 1. januara 1999. i mlađi. Uz dodatak: još dvojica istog profila moraju biti na klupi za rezerve.

Takav princip i te kako će vezati ruke trenerima. Što se Partizana tiče, jedan siguran bonus trebalo bi da bude Filip Stevanović. Mada se radi na njegovoj prodaji, u klubu planiraju da krilnog vezistu iz „klase 2002“ zadrže na pozajmici (kao proletos Strahinju Pavlovića) čime bi ispunili polovini zadatka. Drugi deo biće malo komplikovanije sprovesti u delo, jer je utisak da Savo Milošević nema tako kvalitetnog igrača koji bi odmah mogao u prvih 11, a da tim ne izgubi na vrednosti. Razumljivo, među decom poraslom u „Zemunelu“ i te kako ima potencijala (Lazar Pavlović, Nikola Lakčević, Slobodan Stanojlović, Nikola Štulić), ali je problem što su pozicije na koje oni pretenduju zauzete (Sejduba Suma, Lazar Marković i/li Filip Stevanović, Umar Sadik).

Pre ili kasnije neko od njih će ili početi meč ili biti na klupi, možda se tokom priprema za sličan status izbori neko od momaka ovog leta prekomandovanih iz omladinske škole i Teleoptika (desni bek Dragan Bojat, zadnji vezni Uroš Knežević, ofanzivni vezni Nikola Čolić, krilo Nemanja Jović i špic Savo Arambašić), biće na raspolaganju i krilni vezista Denis Stojković (potpisuje 3. avgusta kad postane punoletan), međutim, među članovima stručnog štaba kao dominantna se oblikovala ideja da bi šansu u većem broju utakmica trebalo ukazati pomenutom Popoviću.

Na taj način Partizan bi ispunio kvotu od dva startera mlađa od 21 godine i promovisao mladog i talentovanog golmana. Eventualno spremio Užičanina za dane buduće, da za godinu i po, kad Stojkoviću istekne ugovor, postane „broj jedan“, ali...

Stevanović, Stojković i Popović, © Star sportStevanović, Stojković i Popović, © Star sport

Iako predočena obojici golmana, ideja u rotaciji među stativama tek je u povoju i do njene realizacije dug je put. I pre ovog, imali su u Partizanu razne planove, ali kad je stan-pani, kad se lomi, kad sve „gori“, uvek je branio Vladimir Stojković. I to ne samo da je branio, nego je postavio visoke standarde. Otuda, lako može da se desi da kad se lopta ponovo zakotrlja, kad pritisak takmičenja bude takav da probija bubne opne, Stojković ostane na crti u većem broju utakmica nego što se sad projektuje, pošto su njegov karakter, iskustvo i znanje i te kako značajni faktori na putu ka onome što crno-beli teže. A Savo Milošević je najavio napad na titulu posle tri godine posta.

Da li u takvoj situaciji rizikovati sa novim golmanom ili ne dirati aktulenog dilema je koju stručni štab mora da reši u naredne tri sedmice koliko je ostalo do početka novog prvenstva. 



tagovi

FK PartizanAleksandar PopovićVladimir Stojković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara