Umar Sadik (© MN Press)
Umar Sadik (© MN Press)

Almerija plaća u ratama do kraja sezone, Partizan mora da pošalje u Rim procente za Sadika

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 08:53

Još detalja iz ugovora Nigerijaca

Okončana je epizoda Umara Sadika u Partizanu posle 15 meseci. Po mnogo čemu je bila uspešna za Nigerijca i po mnogo čemu neuspešna za crno-bele. Za godinu i kusur sa njim u sastavu klub iz Humske nije se domogao nijednog trofeja u Srbiji (poraz u finalu Kupa Srbije od Vojvodine, večiti zaostatak na tabeli za Crvenom zvezdom), dok je na evropskoj sceni bio polovičan, lane izborio plasman u Ligu Evrope, nedavno podbacio u istoj misiji.

Za razliku od ekipnog učinka, lični je bio izvanredan. Najbolji fudbal u karijeri igrao je Umar Sadik na Topčiderskom brdu, dao je 23 i namestio 19 golova, što ni na jednoj drugoj adresi nije uspeo. Ni približno.

Izabrane vesti

Sve to omogućilo je Partizanu finansijski dobitak. Manji od očekivanog, ali i dalje dobitak. Mada se pričalo da ga neće pustiti za manje od 15.000.000 evra, crno-beli su u završnici nikad dužeg prelaznog roka popustili i prodali Umara Sadika Almeriji za 5.000.000 evra, još 4.000.000 kroz bonuse.

Dopuna u odnosu na prethodna saznanja je informacija da neće sav novac od glavnice odmah stići u Humsku. Iako obično u pregovorima insistiraju da im kolege iz drugih klubova u cugu isplate obeštećenje, poslednje dve velike prodaje su rascepkane. Strahinja Pavlović otišao je u Monako za 10.000.000 evra, s tim da u Beograd stižu dve tranše po 5.000.000, dok je novac iz ugovora Umara Sadika podeljen na više rata. Španski drugoligaš obavezao se da će iznos prosleđivati u delovima, pomenutih 5.000.000 evra stizaće sve do juna naredne godine. Što je sve učestalija pojava u fudbalskom svetu. Na kraju krajeva, crno-beli plaćaju Arsenalu Takumu Asana u ratama.

Ispod radara, kao da su u Partizanu želeli da sakriju tu činjenucu, ostala je stavka iz ugovora sa Romom, sklopljenog zimus, kad je srpski klub otkupio Nigerijca od Italijana. Tad je za otkup izdvojio 1.700.000 evra i obavezao se da na Olimpiko pošalje deset odsto od narednog transfera 23-godišnjeg napadača.

Na kraju je ispalo dobro za Romu, koja je inaksirala više od 2.000.000 evra za otpisanog fudbalera, za klupsku kasu crno-belih u koju će se sliti milioni, te za samog Nigerijca, pošto će u Almeriji godišnje zarađivati oko 700.000 evra.

Jedino što će trpeti napad Partizana. Ako to uopšte nekog interesuje.


tagovi

Sadik UmarUmar SadikFK PartizanAlmerija

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara