Alonsova mašinerija melje, Bonifejs opet zavrteo ringišpil! Otčepilo u Bundesligi - 23 gola na pet utakmica (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.09.23. | 17:41

Štutgart garantuje bar pet golova po kolu, Verderu ide i bez Zvezdinog nesuđenog pojačanja...

Možda nije najkvalitetnija liga na svetu, sigurno ne troše ni najviše novca, ali Nemci ove sezone donose najbolju zabavu! U Bundesligi ima golova kao pleve, igra se sa spuštenim gardovima i malo-malo pucaju “petarde”. U trećem kolu na pet utakmica dve.

Otčepilo je u Bundesligi u dnevnom subotnjem terminu, trbusi golgetera nisu bili prepunjeni. Energije je bilo taman koliko treba da navijači nemaju mira na stadionima širom zemlje više od desetak minuta. Ako i toliko. Nizali su se pogoci kao na pokretnoj traci,na pet utakmica pala su čak 23! Bajer Leverkuzen verovatno igra i najbolji fudbal u Nemačkoj, na Baj areni je ponizio i Darmštat (5:1); goleade na Štutgartovim mečevima nisu slučajnost, već garancija, potvrda je stigla i protiv Frajburga (5:0); Verderu ide i bez Niklasa Filkruga, nesuđenog Zvezdinog pojačanja, uverio se u to Majnc (4:0). 

Izabrane vesti

Strašan fudbal zaigrali su Nemci, moraće mreže da se krvi večeras, a tek igrači Bajern Minhena treba da izađu na teren. Mada, pitanje je da li su trenutno garantuju najveću atrakciju. Veliko pitanje, pre će biti da to može da se prišije ekipi Ćabija Alonsa

Mašinerija španskog stratega nastavila je da melje i ističe ozbiljnu kandidaturu za salataru. Otkako je Ćabi Alonso stigao na Baj arenu, prodisao je Leverkuzen punim plućima. Igra atraktivno, na gol više i što posebno može da raduje navijače - beleži dobre rezultate. U usponu je, nema zastajkivanja, ide napred i i za sada je na 3/3. 

Kockice su adekvatno posložene, a pravi dodatak na ekipu je Viktor Bonifejs. Stigao je iz Union Sen Žiloaza - prethodno bio u Bode Glimtu, još jednom timu koji forsira igru u tranziciji i igra napadački - za 20.500.000 evra, a kako je krenuo - vredeće čitavih 100.000.000! Opet je radio ringišpil nigerijskog napadača, provozali su se na njemu fudbaleri Darmštata. Gol pogledajte OVDE

Potvrdio je Viktor Bonifejs da je u neverovatnoj formi, dao je pet golova od početka sezone - četiri u Bundesligi i jedan u kupu - a kod drugog, kada je asistent bio Florijan Virc, primirio je loptu i dokazao da mu je realizacija jača strana. Gol pogledajte OVDE

Viktor Bonifejs je stigao da namesti gol i Jonasu Hofmanu, koji možete pogledati OVDE, a treći član udarnog trija je Džeremi Frimpong. Holandski bek, kao i Florijan Virc, od starta sezone redovno trese mreže ili namešta golove. Prvo je učestvovao u akciji kod prvog gola Nigerijca, a zatim polužio i Palasiosa. Gol pogledajte OVDE. Leverkuzen nije uspeo da zadrži Dijabija, pravo je čudo kako je Džeremi Frimpong i dalje tu. Neće biti još dugo... 

Češki ofanzivac Adam Hložek je “petardrirao” goste, pogopdak možete pogledati OVDE, a kao bos po trnju proveo se i Frajburg. Sadaje definitivno: Štutgart garantuje ludu zabavu. Do sada nije bilo kola u kome na njihovom meču nije palo minimum pet golova. Mreža Bohuma je, kao i Frajburgova, bila puna do vrha, a kontra situacija bila je kada je ekipa za koju nastupa Jovan Milošević - šansu dobio u drugom poluvremenu - udarila na Red Bul Lajpcig. 

Seru Girasi nastavio je da teroriše protivnike. Od starta sezone nije bilo utakmice na kojoj nije pogodio. Pet golova u Bundesligi, te još jedan u kupu.sa dva je počastio Frajburg, podjednako nemilosrdan bio je i Kris Furih, a među strelce se upisao i Enco Milot. Tek nešto bolje prošao je Majnc na gostovanju Verderu (4:0) u čijoj igri se ama baš nije osetilo odsustvo prvog strelca Niklasa Filkruga.

Povremeni nemački reprezentativac bio je želja Marka Marina i to je i ostao. Završio u Borusiji Dortmund ovoga leta, Verder je ostao bez čoveka koji garantuje dvocifren broj golova, ali to se nije odrazilo na današnji učinak. Hofenhajm je u Zinshajmu i naneo prvi poraz Volfzburgu (3:1), dok je jedini meč bez pobednika bio onaj između Augzburga i Bohuma (2:2). Ponajviše zahvaljujući Takumi Asanu. Japanski ofanzivac je dao dva gola, prvi je bio jako lep. Otrgao se iz stiska, okrenuo i poklopio loptu. Gol pogledajte OVDE.

BUNDSLIGA - 3. KOLO

Petak

Dortmund - Hajdenhajm 2:2 (2:0)

/Brandt 7, Čan 15 - Dinkči 61, Klajndinst 82/

Subota

Augzburg - Bohum 2:2 (1:1)

/Beljo 35, Demirović 62 - Asano 45+3, 64/

Hofenhajm - Volfzburg 3:1 (1:1)

/Bruks 45+2, Bejer 60, Skov 74 - Tomas 36/

Leverkuzen - Darmštat 5:1 (1:1)

/Bonifejs 21, 61, Palasios 49, Hofman 67, Hložek 83 - Vilhelmson 25/

Štutgart - Frajburg 5:0 (3:0)

/Furih 8, 62, Girasi 17, 19, Milot 75/

Verder - Majnc 4:0 (1:0)

/Dukš 4pen, Stage 53, Bitenkur 82, Enjinma 83/

18.30: (9,50) Menhengladbah (6,50) Bajern (1,30)

Nedelja

15.30: (2,10) Ajntraht (3,40) Keln (3,60)

17.30: (3,05) Union Berlin (3,50) RB Lajpcig (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajer LeverkuzenDarmštatVerder BremenMajncŠtutgartFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara