Radost selektora Berhaltera i Mekenija (©Reuters)
Radost selektora Berhaltera i Mekenija (©Reuters)

Ameri iscrpljeni posle krune u Ligi nacija, Berhalter meša karte protiv Kostarike

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 23:05

Prijateljska utakmica: Sjedinjene Američke Države noćas u Juti dočekuju selekciju iz Srednje Amerike. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Jenkija je 1,70

Nema odmora za Jenkije. Amerikanci su pre tri dana osvojili premijerno izdanje Konkakaf Lige nacija posle dramatičnog meča u Denveru protiv Meksika u finalu i pobede sa 3:2 posle produžetaka. Junak domaće selekcije bio je rezervni golman Itan Horvat. Čuvar mreže Briža je dobio šansu u nastavku umesto Zakarija Stefena iz Mančester Sitija i u drugom minutu sudijske nadoknade drugog produžetka je odbranio jedanesterac meksičkom veteranu Andresu Gvardadu, fudbaleru Betisa iz Sevilje. Gol u dodatnih 30 minuta za Amere delo je fudbalera Čelsija Kristijana Pulišića s bele tačke.

Posle iscrpljujućih 120 minuta u Denveru, Sjedinjene Američke Države noćas (01.00) igraju prijateljski meč sa Kostarikom u Sendiju, gradu u državi Juta u blizini Solt Lejk Sitija. Biće to poslednja provera pred početak Konkakaf Gold kupa. Kostarikanci su bili četvrti u Ligi nacija. Poraženi su od Meksika u polufinalu i Hondurasa u meču za treće mesto. Oba puta su poklekli u penal-seriji.

Izabrane vesti

01.00: (1,70) SAD (3,70) Kostarika (5,20)

Očekuje se da selektor SAD-a Greg Berhalter odmori neke od nosilaca igre, pre svega fudbalere Čelsija i Juvenutsa, Kristijana Pulišića i Vestona Mekenija. Čak šestorica fudbalera Kostarike igraju u MLS ligi - Fransisko Kalva (Čikago), Luis Dijaz (Kolumbus), Arijel Lasiter (Hjuston), Rendal Leal (Nešvil), Đankarlo Gonzales (Los Anđeles Galaksi) i Džozef Mora (Di Si Junajted).

Kostarikanci igraju veoma loše u poslednjih nekoliko godina. S novim selektorom Ronaldom Gonzalezom su samo jednom slavili na prethodnih 12 utakmica. Poslednji put slavili su protiv Kurasaa krajem novembra 2019. godine sa 2:1 u grupnoj fazi Lige nacija.

Kada igraju ove dve reprezentacije ne dolazi veliki broj golova. Na četiri prethodna meča bio je tip 0-2. Amerikanci su pobedili narednog protivnika na dve poslednje utakmice. U prethodnom odmeravanju snaga ovih reprezentacija prošle godine slavile su Sjedinjene Američke Države sa 1:0 golom Laneza s bele tačke.

Biće ovo 40. meč ovih selekcija. Kostarika je ostvarila 17 trijumfa, SAD 16, a šest mečeva je završeno bez pobednika.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Četvrtak

01.00: (1,70) SAD (3,70) Kostarika (5,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija KostarikeMuška odbojkaška reprezentacija SADPrijateljske utakmiceKristijan Pulišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara