Amerikanci slave titulu u Ligi nacija (©Reuters)
Amerikanci slave titulu u Ligi nacija (©Reuters)

Amerikanci vladari Konkakafa: Horvat junak, Gvardado tragičar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 06:55

Sjedinjene Američke Države posle produžetaka pobedile Meksiko sa 3:2 i osvojile Ligu nacija. Fudbaler Betisa u poslednjim trenucima meča nije realizovao jedanaesterac

Dramatično finala Konkakaf Lige nacija pripalo je fudbalerima Sjedinjenim Američkim Državama. U finalu u Denveru, Jenkiji su posle produžetaka pobedili Meksiko sa 3:2. Posle 90 minuta bilo je 2:2.

Junak domaće selekcije bio je rezervni golman Itan Horvat. Čuvar mreže Briža je dobio šansu u nastavku umesto Zakarija Stefena iz Mančester Sitija i u drugom minutu sudijske nadoknade drugog produžetka je odbranio jedanesterac meksičkom veteranu Andresu Gvardadu, fudbaleru Betisa iz Sevilje. Iskusni vezista je slabo šutirao i tako propustio šansu da svoju reprezentaciju odvede do penel-ruleta.

Izabrane vesti

Pre najstrože za Meksiko, posle VAR intervencije, u 114. minutu, dosuđen je jedanesterac za SAD, a as Čelsija Kristijan Pulišić je bio precizan, za veliko slavlje domaćih navijača, mada je u gradu u Koloradu bio prisutan i veliki broj Meksikanaca.

Ponedeljak, 18.00: (1,43) Ukrajina (4,20) Kipar (8,50)

U veoma dobrom, sadržajnom meču, Meksikanci su dva puta vodili, ali se Jenkiji nisu predavali. Korona je Meksikance doveo u vođstvo već posle 63 sekunde meča. Rejna je u 27. minutu izjednčio, a to je bio samo uvod u dramatični nastavak susreta. Kada je Lajnez na asistenciju Lozana, fudbalera Napolija, doveo Sombrerose u vođstvo u 79. minutu sa 2:1 činilo se da pehar ide u ruke četa "Tata" Martina, argentinskog stručnjaka na klupi Meksika.

Prednost gostiju je trajala samo tri minuta. Posle kornera, vezista Juventusa Veston Mekeni je glavom prevario iskusnog golmana Očou, koji je s loptom ušao u mrežu. Sve je veteran, golman Kluba Amerike, učinio da spreči pogodak, ali je bio loše postavljen. U produžecima, Pulišić je s bele tačke bio siguran, Gvadrado nije, pa su Jenkiji stigli do premijerne titule u Ligi nacija.

Bio je ovo čak 72. susret Jenkija i Asteka u istoriji. Meksikanci su znatno uspešniji, sa 36 pobeda, naspram 20 trijumfa SAD.

U meču za treće mesto Honduras je posle penala bio bolji od Kostarike. Posle 90 minuta bilo je 2:2. Tragičar je bio Teheda koji je promašio šut u penal-ruletu.

KONKAKAF LIGA NACIJA (DENVER)

Ponedeljak

FINALE

SAD – Meksiko 3:2 posle produžetaka (2:2, 1:1)

/Rejna 27, Mekeni 82 - Korona 2, Lajnez 79/

ZA 3. MESTO

Honduras – Kostarika 3:2 posle penala (2:2, 0:1)

/Rodrigez 48, Elis 80 – Kembel 8, Calvo 85/


tagovi

reprezentacija SADreprezentacija MeksikakonkakafKristijan PulišićAndres Gvardado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara