Kristijan Pulišić (©Reuters)
Kristijan Pulišić (©Reuters)

Ameri jedini pobednici Lige nacija, Jamajka desetkovana u Teksasu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 22:06

Konkakaf: SAD noćas (23.55) veliki favoriti protiv Rege Bojsa koji će biti lišeni usluga Majkla Antonija, Šamara Nikolsona, Leona Bejlija, Demareja Greja... Domaćin s najjačim snagama - Pulišićem, Destom, Musom, Mekenijem, Rejnom...

Arlington, grad u Teksasu i velelepni stadion AT&T, dom NFL tima Dalas Kaubojsa, noćas će da bude poprište polufinalnih duela u Konkakaf Ligi nacija. Jedini pobednici najmlađeg reprezentativnog takmičenje na tlu Severne i Srednje Amerike i Kariba su Jenkiji, a tako žele i da ostanu.

U prvom meču, SAD čeka noćas (23.55) Jamajku, dok će od 03.15 snage da odmere Panama i Meksiko. Svi već vide obračun Jenkija i Sombrerosa za trofej u ponedeljak ujutru.

Izabrane vesti

Amerikanci su domaćini narednog Mundijala 2026. godine, pa su oslobođeni kvalifikacija. Jenkiji su veliki favoriti pred 80.000 gledalaca u predgrađu Dalasa. Selektor Greg Berhalter pozvao je najjači mogući sastav, sa igračima koji brane boje najvećih klubova u Evropi. Tu su Kristijan Pulišić i Junus Musa iz Milana, Veston Mekeni i Tim Vea iz Juventusa, Seržinjo Dest i Rikardo Pepi iz PSV-a...

“Vrele” Rege Bojse s klupe predvodi “hladni” Islanđanin Heimir Halmgrison. Prva zvezde Jamajke, napadač Vest Hema, Majkl Antonio, odustao je od ove reprezentativne akcije zbog povrede. Zbog nediscipline nna raniijim okupljanjima van stroja su Leon Bejli i Trivante Stjuart, dok su zbog kartona odsutni Demarej Grej i Šamar Nikolson.

To nas stavlja u veću pripravnost. Ne shvatamo olako Jamajku”, rekao je selektor SAD-a Berhalter.

23.55: (1,40) SAD (4,20) Jamajka (7,75)

U startnu postavu Amerikanaca trebalo bi da se nađe i Đovani Rejna koji je malo igrao otkad je zimus dres Borusije iz Dortmunda zamenio za Notingem Forestov. Posle povrede u tim se vraća i Tajler Adams iz Bornmuta. Amerikanci su poraženi u poslednja dva meča. U prijateljskom duelu sa Slovenijom pre dva meseca su izgubili sa 1:0 u San Antoniju, a pre toga od Trinidada i Tobaga u Lige nacija.

03.15: (4,20) Panama (3,30) Kanada (1,85)

Jamajka je do polufinala stigla posle pobede nad Kanadom u Torontu sa 3:2 i pored poraza na svom terenu sa 2:1. Neće biti junaka te pobede protiv učesnika Mundijala u Kataru, napadača francuskog Klermona Šamara Nikolsona zbog žutih kartona.

Rege bojsi su neugodan rival Amerikancima. Na poslednja dva meča bilo je 1:1. Na tri prethodna duela ovih rivala bio je tip 2-3.

KONKAKAF LIGA NACIJA – POLUFINALE (JEDAN MEČ – ARLINGTON, SAD)

Četvrtak

23.55: (1,40) SAD (4,20) Jamajka (7,75)

Petak

03.15: (4,20) Panama (3,30) Kanada (1,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija SADKONKAKAF ligareprezentacija JamajkeKristijan Pulišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara