Vođstvo Jamajke (© Reuters)
Vođstvo Jamajke (© Reuters)

Ameri, ne valja vam računica: Bez najboljih igrača samo mrva na startu Gold kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 06:27

Jamajka vodila, nije iskoristila penal, a pred kraj primila gol za 1:1 u Čikagu

Pre šest dana slavlje, a onda razočaranje. Osvojila je Ligu nacija, glavne protagoniste poslala na odmor i deluje da se reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država preračunala, jer je izgubila oštrinu i ubojitost, što se videlo na premijeri 17. Gold kupa, pošto je odigrala samo 1:1 sa Jamajkom. Čak može da „peva“ što je i taj jedan bod uzela, pošto je do njega stigla u završnici.

Aktuelnog pobednika takmičenja poraza je spasao Brandon Vaskez. Samo šest minuta pošto ga je selektor Bi Džej Kalahan poslao na teren, napadač Sinsinatija je poravnao rezultat i spasao domaćina turnira na početku takmičenja u Čikagu. Bila je to nagrada Amerikancima za upornost i bolju igru u drugom poluvremenu, ali je isto tako bitno istaći da su jednog od kreatora ovog rezultata imali u prvom.

Izabrane vesti

Ime mu je Met Tarner, rezervni golman Arsenala pročitao je Liona Bejlija u 29. minutu i sprečio napadača Aston Vile da ga savlada iz penala, jer bi tako Jamajki doneo dva gola viška. Prethodno je u 17. štoper Demijan Lav poentirao glavom na centaršut Demeraja Greja, čime je ofanzivac Evertona debi za selekciju ukrasio asistencijom.

Imala je Jamajka još nekoliko opasnih napada, naročito pre pauze, oslanjala se na brzinu Greja i Bejlija, dobar je bio i Bobi Rid, ali je utisak da je najviše pokazao Andre Blejk. Golman popularnih Rege bojsa je pred kraj prvog dela osujetio pokušaj Džordana Morisa, u drugom je sprečio izjednačenje kad je pucao Kristijan Roldan, ali za drugog rezervistu nije imao rešenje.

Generlano gledano, Ameri su ubacili u brzinu više kad je selektor Kalahan poslao na teren upravo Roldana, Nila, Kovela i Đorđa Mihajlovića, vezistu AZ Alkmara srpskih korena. Opet, i sa njima na terenu nije to bio ni izbliza ubedljiv tim koji je prošle sedmice bez primljenog gola na završnom turniru Lige nacija savladao Meksiko i Kanadu. Između ostalog zato to je odlučeno da Kristijan Pulišić, Đovani Rejna, Venston Mekeni i Folarin Balagun ne budu u sastavu za Gold kup. Umalo da ih ta računica skupo košta već na početku. Sreća njihova da su osvojili bod i što su im rivali u grupi još Trinidad i Tobag i Sent Kits i Nevis. Trebalo bi da prođu u eliminacionu fazu.

Verovatno sa Jamajkom, koja je propustila priliku da skine skalp sedmostrukom prvaku (samo Meksiko ima više trofeja Gold kupa, osam), te će priliku za prvi trijumf posle godinu dana morati da traži u noći između srede i četvrtka kad igra sa Trinidadom i Tobagom.

GOLD KUP (SAD I KANADA) – 1. KOLO

Nedelja

GRUPA A

Sjedinjene Američke Države – Jamajka 1:1 (0:1)

/Vaskez 88 - Lav 13/

21.30: (1,65) Trinidad i Tobago (3,60) Sveti Kriostofer i Nevis (5,80)

Ponedeljal

GRUPA B

00.00: (3,40) Haiti (3,40) Kanada (2,15)

02.00: (1,50) Meksiko (4,10) Honduras (7,00)


Utorak

GRUPA C

00.30: (2,05) El Salvador (3,40) Martinik (3,70)

02.30: (2,95) Kostarika (3,10) Panama (2,55)

Sreda

GRUPA D

01.00: (1,22) Kanada (6,00) Gvadalupe (14,0)

02.45: (1,55) Gvatemala (3,70) Kuba (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Sjedinjenih Američkih Državareprezentacija JamajkeGold Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara