(©Reuters)
(©Reuters)

Amerika Mineiro naciljala prvo mesto, CRB bi da pokvari planove

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 21:20

"Ludakova družina" osokoljena je remijem iz polufinala Kupa Brazila protiv Palmeirasa i želi barem do Šapekoenseove utakmice da zasedne na čelo tabele

U okviru 31. kola brazilske Serije B, Amerika Mineiro ugostiće CRB (22.30). Biće to sudar timova sa dijametralno suprotnim ambicijama. Mineiro je podredio sve povratku u prvi rang, dok CRB pokušava da održi glavu iznad vode.

Amerika Mineiro na dobrom je putu da ostvari zacrtane ciljeve. Odlično gura tim iz Belo Orizontea na dva fronta. Pre dva dana sastav koji predvodi Liska remizirao je u sa Palmeirasom u prvom polufinanom meču brazilskog kupa i tako zadržao dobre šanse da se domogne finala i bitke za trofej. Eliminisala je Amerika Mineiro na putu do polufinala Internasional, koji uistinu ima pregršt problema, ali je respektabilan sastav sa velikim ambicijama. U Seriji B Amerika Mineiro zauzima drugu poziciju na tabeli. Ispred je samo Šapekoense, a razlika je minimalna između dva najbolja tima u drugom rangu (iznosi dva boda).

Izabrane vesti

Na dva fronta Amerika Mineiro je u 15 utakmica pretrpela jedan poraz. Početkom decembra zahuktali Kruzeiro Luiza Felipea Skolarija je naneo Liskinom sastavu taj poraz. Mineiro je verovatno i u najboljoj formi od svih timova u Seriji B i jasno je da je pred CRB-om paklen zadatak kako na gostovanju ne bi zabeležio neuspeh. Domaćin može da preuzme lidersku poziciju pobedom, barem dok Šapekoense ne odigra svoj meč sa Paranom.


Zgusnut raspored uticaće na to da Amerika Mineiro ne dočeka odmorna duel sa CRB-om. Neki igrači mogli bi biti pošteđeni poput Eduarda Bauermana. Lukas Luan bi mogao da zauzme mesto kraj leve aut linije i odmori Savija. Felipe Azevedo osetio je bol u levoj butini i propustiće ovaj susret, a poziciju u napadu popuniće Felipe Augusto. Giljerme i Ze Rikardo oporavljaju se i upitni su za ovaj meč, a gotovo izvesno nastupiti neće Žoao Paulo.

Ne nalazi se CRB u povoljnoj poziciji, naročito od kada je Nautiko krenuo da ređa pobede. Opstanak nije izvestan. Naprotiv, CRB očekuje borba na krv i nož kako se ne bi spustio u niži rang. Roberto Fernandes na gostovanju neće imati na raspolaganju vezistu Veslija. Njegovo upražnjeno mesto trebalo bi da popuni Karlos Žatoba, a zbog suspenzije se u konkurenciji za sastav nije našao ni Igor. Luiz Paulo će zaigrati na levom beku umesto suspendovano Igora, a svoju kaznu je odslužio Klaudineli i vraća se u sastav.

BRAZIL 2 - 31. KOLO

Subota

22.30: (1.73) Amerika MG (3.40) CRB (4.80)

Ponedeljak

21.00: (2.60) Pelotas (2.65) Konfijansa (3.15)

00.00: (1.67) Šapekoense (3.30) Parana (5.50)

***kvote su posložne promenama



tagovi

Brazil 2CRBAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara