Trofej KONKAKAF Lige nacija (©Twitter)
Trofej KONKAKAF Lige nacija (©Twitter)

Amerikanci i Meksikanci ne igraju za novac, samo za trofej sa 41 dijamanta

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 23:05

Finale KONKAKAF Lige nacija na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 02.15 časova po srednjoevropskom vremenu u Arlingtonu, u Teksasu

Španija je osvajanjem UEFA Lige nacija prošle godine zaradila 10.500.000 evra, poražena Hrvatska je inkasirala 9.000.000. U noći između nedelje i ponedeljka, od 02.15 časova po srednjoevropskom vremenu, na programu je finale KONKAKAF Lige nacija, a Sjedinjene Američke Države i Meksiko mogu samo da maštaju o onakvoj nagradi. Pobedniku meča koji se igra u Arlingtonu, u Teksasu, neće pripasti nikakva novčana nagrada.

Konfederacija Severne Amerike ne nagrađuje novcem osvajanje ovog turnira. Podeliće samo igračima medalje, dok će pobedničkoj reprezentaciji pripasti trofej sa trofej ukrašen sa 41 dijamanta.

Izabrane vesti

Učesnici finala imaju još jedan benefit, direktno su se plasirali na Kopa Ameriku. Isto kao i poraženi polufinalisti Panama i Jamajka. Kanaldžije su izgubile od Meksika sa 3:0, dok su Jenkiji savladali Jamajku sa 3:1.

Ovo je treće finale KONKAKAF Lige nacija i treća prilika za Amerikance da osvoje ovaj pehar. U premijernom izdanju 2020. godine su savladali Meksiko posle produžetaka sa 3:2, dok su prošle godine u odlučujućoj utakmici bili bolji od Kanade sa 2:0. Oba meča, baš kao i ovaj noćašnji, igrali su se na američkom tlu.

02.15: (2,45) Sjedinjene Američke Države (3,25) Meksiko (3,25)

Meksikanci traže svoje prvo zlato. Na oba prethodna turnira su ih eliminisali Amerikanci. Prošle godine u polufinalu su bili bolji sa 3:0, a potom su u meču za bronzu Asteci savladali Panamu sa 1:0.

Decenijama unazad Meksikanci su bili najmoćnija ekipa u Severnoj Americi, ali poslednjih godina se taj poredak promenio. Jenkiji su preuzeli primat, na poslednjih šest susreta sa Meksikom nisu izgubili.

Bolniji od oba poraza u Ligi nacija bio je onaj koji su im naneli u avgustu 2021. godine u finalu Gold kupa, kontinentalnog šampionata. Tada je bilo 0:0 sve do 27. minuta produžetka, kada je Majld Robinson doneo trofej Jenkijima.

Poslednju pobedu Meksikanci su zabeležili 2019. godine u prijateljskom meču, sa 3:0. Posle toga su četiri puta izgubili od Amerikanaca. Doduše, u dva navrata tek posle produžetaka.

KONKAKAF LIGA NACIJA – FINALE

Ponedeljak

02.15: (2,45) Sjedinjene Američke Države (3,25) Meksiko (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF ligaLiga nacijareprezentacija SADreprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara