(©Reuters)
(©Reuters)

Amerikancima bez Superlige Junajted više nije zanimljiv - cena 4.600.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.04.21. | 12:58

A tu su i protesti navijača, paljenje američke zastave...

Neuspeli projekat Superlige osetiće se na mnogim poljima. Dok UEFA razmatra na koji način bi mogla da sankcioniše 12 odmetnika, vlasnici nekih od klubova nose se ozbiljnom mišlju da se povuku iz evropskog fudbala. Miror tako javlja da je američka porodica Glejzer već preduzela određene korake koji vode ka prodaji Mančester Junajteda.

Podsetimo, Glejzeri su jedan od najpopularnijih klubova na svetu pazarili pre 16 godina za 900.000.000 evra, a kako se može čuti danas su spremni da ga prepuste novom vlasniku za višestruko veću cifru - 4.600.000.000 evra!

Izabrane vesti

Pre krize izazvane koronavirusom Avram Glejzer i njegov brat dobili su ponudu iz Azije tešku 4.000.000.000 i nisu je prihvatil. Njihov stav je sledeći: Mančester Junajted je globalni svetski brend, najveći klub na planeti i kao takav ekonomski je isplativ čak i u ovim teškim vremenima.

Mediji spekulišu da je osnovni razlog želje za prodajom propast projekta stvaranja Superlige koja bi dodatno uvećala vrednost kluba sa Old Traforda. Bez Superlige, procenjuju stručnjaci, najvećim klubovima slede godine stagnacije i porodica Glejzer nije spremna da čeka i rizikuje. Pogotovo što posle odlaska Aleksa Fergusona Đavoli nikako da se stabilizuju, naprave ozbiljan tim i napadnu titulu.

Takođe, tu su i protesti navijača. Svakako ne prvi - godinama unazad vatreni navijači Junajteda trudili su se da nateraju Amerikance da prodaju klub - ali u kombinaciji sa nezadovoljstvom zbog pokušaja stvaranja novog takmičenja deluje da su jučerašnji protesti bili dosta radikalniji neko li neki prethodni.

Kamere su čak snimile paljenje američkih zastava...

Miror još navodi da odlazak izvršnog direktora Eda Vudvorda iz kluba jasno govori o pravcu koji je Mančester Junajted zacrtao za naredne godine - to je svakako evropska Superliga, a kako taj projekat nije dobio neophodnu podršku širom planete neke stvari će na Old Trafordu, očito, iz korena morati da se menjaju.

Istina, deluje nerealno da bi neko u vreme krize mogao da ispuni milijarderske zahteve porodice Glejzer, ali...

Zar nas fudbal nije toliko puta iznenadio i demantovao realnost?


tagovi

GlejzerPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara