Ranko Stojić (©Starsport)
Ranko Stojić (©Starsport)

Analiza Ranka Stojića: Zvezda ima perspektivu ako nađe igrača kakav je Hajdara, za više treba vremena

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 11:36

“Lagano je sve kontrolisao”, kaže stručni konsultant TV Arena Sport

Ima ih raznih i svako ima svoj stil, ali godinama već niko od TV lica na srpskim televizijama fudbal ne objašnjava tako analitički kao Ranko Stojić. A, šta je to stručni konsultant TV Arena Sport video u sinoćnjem porazu Crvene zvezde od Lajpciga? Pre svih Amadua Hajdaru.

Izabrane vesti

Meni je utisak utakmice igra Hajdare ispred odbrane Lajpciga. Lajpcig je igrao sa pet igrača u presingu visoko, ali oni mogu da lagano izađu, jer je Hajdara tako lagano kontrolisao sve. Ako Zvezda uspe da nađe takvog igrača, onda ovaj tim zaista ima perspektivu. Mnogo košta? Nije sve u novcu, tu je tajming bitan, važno je u pravom trenutku prići igraču, kao što je Hvang doveden, nije uvek najvažniji novac”, rekao je Stojić za Arenu Sport.

Što se tiče same utakmice – realnost. Ili kako Stojić kaže maksimum crveno-belih.

Svi igrači su dali maksimum i ne može im se zameriti baš ništa. I igrači koji su počeli i igrači koji su ušli u meč, svi su dali maksimum… Zvezda je bila dominantna u drugom delu, ali to na neki način diktira i rezultat. Lajpcig je u prvom delu bio kompaktan u svim linijama tima, istaći ću njihove vezne igrače, koji igraju tako dobro u intervalu, pojave se u punom trku, presecaju linije između dva igrača. Bahar je napravio dobru stvar u drugom delu, 4-4-2 sistem je zadržao, Endijaje je ušao, Bukari sa njim i raduje me jer kad se igra sistem na sistem, to je obično ‘jedan na jedan’ po terenu i raduje me što daje rezultate njegovo insistiranje na “jedan na jedan’”.

Optimista je Stojić kad su u pitanju Zvezdine mogućnosti da u Bernu protiv Jang Bojsa izbori treće mesto i nastavak sezone u Ligi Evrope, jer kako kaže - bilo je i dobrih stvari. Omri Glazer svakako prvi upada u oči. Posebno ona intervencija kada je bio oči u oči sa Loisom Opendom.

Vrhunski odbranjeno, ne samo da je skinuo odbranu, već je najpre svojom postavkom zbunio protivnika, nije imao prostora gde da prođe lopta, a to je i čekao. To je izuzetno važna stvar, Glazer je dobar igrač, zna da igra sa loptom, oseća igru. Kad sam bio golman, u situaciji 'jedan na jedan' odmah se stavljam u ulogu napadača, on je to uradio vrhunski. I gledao sam njegovu reakciju, on je bio najviše razočaran što u kontranapadu posle te šanse Lajpciga Zvezda nije dala gol”.

A za više u Ligi šampiona? Stojić kaže: samo vreme.

Rekao bih samo dve rečenice, da od Crvene zvezde očekujemo tek sledeće sezone prave rezultate na ovom nivou, jer je komplikovano imati toliko novih igrača, ceo stručni štab i očekivati da ćete odjednom imati rezultate na najvećem mogućem nivou. To je proces, treba tu vremena, treba i stručnom štabu, neki igrači igraju mnogo bolje u jedan na jedan situacijama nego u prethodnom periodu. Videćete sledeće sezone, kad se sve analizira, kada se naprave nadoknade u ekipi i biće bolji rezultati”.



tagovi

Ranko StojićAmadu HajdaraOmri GlazerFK Crvena zvezdaRB Lajpcig

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara