Starteri protiv Lajpciga (© Star sport)
Starteri protiv Lajpciga (© Star sport)

OCENE – ZVEZDA: Bahar možda dobije poziv za let u Tel Aviv! Bukari otvorio samostalnu radnju, Kraso kao rekreativac

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.11.23. | 23:52

Endijaje raširio pluća timu, kao i Olajinka, traje mučenje Mijailovića, Izraelac pogodio sa izmenama

Pogledajte kako smo videli učinak crveno-belih protiv Lajpciga

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
To već postaje standard kada su Zvezdine utakmice u Ligi šampiona. Ponovo je izraelski čuvar mreže bio najbolji pojedinac u ekipi Baraka Bahara, mada je skupio “skromnih” pet odbrana. Bravurom u situaciji “jedan na jedan” sa Opendom držao je Zvezdu u životu, kada je prokišnjavalo sa svih strana, a u Barakvom špilu karata nije se znalo ko gde bije. Znao je viđene golove da skrene u korner. Imao je ratnički naboj, što nije bio Zvezdin DNK u prvom poluvremenu. I kada je Lajpcig napadao sa osmoricom, Omri Glazer se trudio da ubrza igru. Stigao i da napadne gol Nemaca.
Ocena
7
Srđan MijailovićVezni
(Do 46. minuta) – Bilo bi bolje i za njega i za Baraka Bahara (ako ostane u klubu), pa i za zvezdašku javnost da ga malo Izrealac odmori od pozicije desnog fulbeka. Očekivati od njega da na tom mestu bude u istoj ravni sa Raumom, jednako je nadati se da će Crvena zvezda osvojiti Ligu šampiona u bližoj budućnosti. Pokupio je Srđan Mijailović grehove onih koji su doprineli da igra na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Javio se zapad već u 20. minutu, prilikom pokušaja svakog centaršuta iskusnog univerzalca. I stavio mu omču oko vrata. Nije želeo ni da šutira loptu, već je gurao od sebe.
Ocena
5
Aleksandar DragovićOdbrana
Kada je Danijel Orsato označio kraj meča, kapiten Crvene zvezde je u besu deganžirao loptu u vazduh. Verovatno se i ovih trenutaka pita ko je i zašto pojeo više od sat vremena u igri Crvene zvezde. U pojedinim trenucima ostavljen na brisanom prostoru, ulazio je hrabro u blokove igračima Lajpciga, znajući iskusno da sakrije mane (osim u situaciji kada ga je Šeško pretrčao). I on se podigao u drugom poluvremenu, kada je bil oznatno teže braniti veliki prostor pred igračima top klase. Mirnim pasovima doneo stabilnost veznom redu.
Ocena
6
Naser ĐigaOdbrana
On je misterija, kao i kompletna generacija igrača Crvene zvezde. Dok je Zvezda pokušavala da pronađe Baharove izgubljene sisteme, reprezentativac Burkine Faso je igrao fudbal sa plaže. Ležerno do krajnjih granica, negde zasluživši da ga pomiluje sreća u bar tri situacije. Kada se podvuče crta zaslužio je prelaznu ocenu, jer se trudio da igra unapred. Ima te prirodne resurse da se potrka sa brzanjcima kakav je Openda. Fali poslednji dodir trenera velike klase, pa da srpski šampion dobije centralnog defanzivca ozbiljnog nivoa.
Ocena
6
MIlan RodićOdbrana
(Do 85. minuta) – Zamišljen da igra trećeg štopera, bio je u diskomunikaciji sa Vladimirom Lučićem. Spašavao ga je Omri Glazer, kada se klizanjem iskusni levi bek nacrtao da bude veliki tragičar. Previše se sakrivao od presinga Lajpciga, kako je vreme odmicalo, gubio je na samopouzdanju pošto je bio pod stalnim udarom. Digao se u drugom poluvremenu, kada je ulaskom Nedeljkovića iEndiajea, Zvezda raširila igru. Bio je tu i da napadne, da osvoji drugu loptu, pokupi vazdušni duel.
Ocena
5.5
Gelor KangaVezni
Kakva je to bila zabluda Baraka Bahara da u prvom poluvremenu krene sa ludom Zvezdinom glavom. Tačno je da je Gabonac, u pojedinim trenucima čemernog prvog poluvremena, znao da stane na loptu, čak da dobije pojedini duel na “mangaški” način, uvaljivanjem tela, ali nije ovo bila utakmica za njega. Makar ne dok Lajpcig ne istroši osnovne resurse. Reprezentativac Gabona nije mogao da procesuira količinu informacija kao Hajdara, Ćavi Simons i Šlager. Kada na to dodamo nedostatak fizike, ne čudi što je izgledalo da je Kanga promašio stadion i utakmicu. Izučavaće se na trenerskim školama postavljanje iskusnog veziste kod gola Ćavija Simonsa, jer je prosto rečeno Kanga zaboravio da pokrije prostor i igrača. U drugom poluvremenu je bio mnogo bolji… Može da pomogne Zvezdi i dalje u malim količinama u Evropi i velikim u Mozzart Bet Superligi.
Ocena
5.5
In Bom HvanVezni
Ponekad je bio najgore izdanje Horhea Kanjasa, španskog veziste koji je 2019. godine bio slučajni prolaznik u Ligi šampiona. A u većem delu meča vezista koji može da se pobije sa bundesligaškim alama i mirno prebaci loptu na drugu stranu, jednim dodirom “očisti” teren. Bilo je vidljivo da tokom celog prvog poluvremena nije “kliknuo” sa Gelorom Kangom, da je Lajpcig savršeno eksploatisao njihovu fizičku inferiornost. Morao je da pokriva veliki prostor, možda zaslugom Kange, pa je gubio balans i mirnoću prilikom dugačkih pasova. U drugom poluvremenu stalno u napanu, stavu, mirnih i preciznih rešenja.
Ocena
6
Osman BukariVezni
On je večeras otvorio samostalnu ugostiteljsku radnju. Pravi privatni preduzetnik, u stalnom dodiru više, koji kao da je želeo da impresionira skaute na tribinama najvećeg srpskog stadiona. Bilo je “mali milion situacija” u kojima je stalno pravio dodir više, odbijajući da vidi laka rešenja. Graničilo se to povremeno sa bezobrazlukom. To što je u prvom poluvremenu izgledao kao je na pustom ostrvu, odvojen od ostatka tima nije njegova greška. Bilo je lako čitljivo i laiku, kamoli Marku Rozeu da će crveno-beli igrati isključivo na kontre i brzinu Osmana Bukarija.
Ocena
5.5
Mirko IvanićVezni
(Do 69. minuta) – Kada se podvuče crta bled utisak. Nije mogao da parira tempu i ritmu Lajpcigovih zvezda. U totalnoj dishoranizaciji sa Kangom i Hvanom, menjao je mesta, pokušavajući da pronađe pukotinu u rivalom timu. Nije išlo… Predstava na Marakani se u drugom poluvremenu pretvorila u veliki broj tranzicija. Nije to bilo Ivanićevo polje delovanja.
Ocena
5.5
Vladimir LučićVezni
(Do 76. minuta) – Možda nije u stanju da parira klasnom igraču kao što je Henriks, ali pitaće ga starost gde je bio 7. novembra 2023. godine između 21 i 23 časa. Toliko je bio istraumiran savršenim presingom Lajpciga da je video igrača na leđima i kada je bio totalno sam, u dobroj situaciji da se okrene ka golu rivala I pokuša. Ne postoji bolje mesto od Lige šampiona i sudara sa timom kao što su Saksonci da uvidite sve mane. Pokazao je Vladimir Lučić da ih ima, ali osnovno je pitanje gde mu se izgubilo samopouzdanje iz Lajpciga na stadionu gde je učio fudbal. Imao je savršenu šansu da napravi iskorak u karijeri. Malo se podigao u drugom poluvremenu, ali…
Ocena
5
Žan Filip KrasoNapad
(Do 46. minuta) – Slovima i brojevima samo jedan pokušaj guranja lopte u prostor. Izgledao je kao igrač sa malog fudbala, dominantan u društvu kolega iz korporacije. Ili još bolje, kao veteran koji je nekada znao da igra ovakve utakmice, dizao publiku na noge, čak imao i neke antologijske golove, a sada je glavni šerif u lokalnoj kafani. I samo priča o prošlosti. Učinak ravan nuli. Morala je da ga budi publika u zapadnoj strani Marakane zvižducima već u 20. minutu. I to dovoljno govori, kako njegova mekoća i dodiri po lopti iz edicije “ovako se mazi žena”, mogu da budu iritantni.
Ocena
5
Šerif EndiajeNapad
(Od 46. minuta) – Barem će jedna debata biti završena. Ovakav kakav je, pomalo smotan sa loptom u nogama, bio je inicijator Zvezdinog velikog napretka u drugom poluvremenu. Prodisao je ostatak tima Baraka Bahara, jer je snažni Afrikanac dobro koristio prostor, bio sposoban da dobija duele jedan na jedan sa Lukebom i odmara kompletnu postavku. Deluje da je ovaj meč morao da počne i da bi kao target men uradio nešto više. Imao bi gotovo savršen učinak da je posle jednog lažnjaka poslao loptu ka golu Lajpciga. Pojavom I snagom pomerio je poslednju liniju Lajpciga dobrih 20 metara.
Ocena
6
Kosta NedeljkovićOdbrana
(Od 46. minuta) – I on je jedan od onih koji je morao da počne meč. Iz prostog razloga, desnog beka bi trebalo da igra desni bek. Impresioniran ambijentom, odigravao je prvom do sebe, školski sarađivao sa Ivanićem. Ne bi trebalo to da čudi od momka koji još nije punoletan. Impresioniran ambijentom pokazao je da može da se nadmeće u ovom trenutku sa mnogo boljima od sebe. Zvezda je promovisala maloletnog akademca omladinske škole. Možda najveća dobit utakmice.
Ocena
6
Piter OlajinkaNapad
(Od 69. minuta) – Napunio šesnaesterac Lajpciga, zajedno sa Endijajeom dao na masi i snazi Baharovom timu. Šteta što mu je Blasvič odbranio udarac u finišu. Imao značajan uticaj na igru.
Ocena
6
Jovan MijatovićNapad
(Od 76. minuta) - Malo vremena na terenu.
Ocena
-
Aleksandar KataiVezni
(Od 85. minuta) - Malo vremena na terenu.
Ocena
-
Barak BaharTrener
Kao da se trudio da sve promaši. Bila su mu puna usta hrabrosti u najavi meča, zvezdaškom DNK, ali je publici na Marakani servirao tim bez krvi i iole samopouzdanja. Zvezda je bila u prvom poluvremenu skup 11 igrača u crveno-belim dresovima. Nije to bio nikakav tim, što je Baharov beleg. Možda zbog toga dobije poslednje upozorenje za ukrcavanje na let na Tel Aviv. Značajno je popravio utisak u nastavku, kada je morao da odigra “all in” poluvreme. To je ono što su navijači tražili i čekali od prvog minuta. Pogodio sa izmenama, ali mu se neke greške ponavljaju. Zvezda stalno ima te minute za sažaljenje, kada se čini da je slepi putnik u brodu Lige šampiona. A, opet imao je i periode kada je sposoban da ekipu kao što je Lajpcig satera u pet metera. Nema tu velikog sistema, niti taktičke ugiranosti. Ozbiljni minus, koliko god su plus izmene.
Ocena
5.5



tagovi

FK Crvena zvezdaBarak BaharOmri GlazerSrđan MijailovićMilan RodićAleksandar DragovićNaser ĐigaHvan In BomGelor KangaMirko IvanićVladimir LučićOsman BukariŽan Filip KrasoKosta NedeljkovićŠerif EndiajePiter OlajinkaJovan MijatovićAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara