Hoselu (Reuters)
Hoselu (Reuters)

Anćeloti, Hoselu i Bernabeu se 45 minuta hvatali za glavu od Valjesa, Dijaz pokazao da zaslužuje šansu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 21:06

Vratio se Vini, povredio se Alaba

Real Madrid je stvarao šanse, šutirao, ali lopta nije htela u gol. Las Palmasov golman Alvaro Valjes je 45 minuta činio čuda na golu i frustirao igrače Reala, trenera Anćelotija koji se hrvatao za glavu i publiku na Santjago Bernabeu stadionu.

Tek u nadoknadi prvog poluvremena, Braim Dijaz je pokazao da je zaslužio šansu umesto Belingema i trasirao put ka pobedi – 2:0.

Izabrane vesti

Posle neprijatnog Madrilenja u kojem je ostao pod kopačkama gradskog rivala Atletika, Realu je bila neophodna pobeda da sredi poljuljano samopouzdanje. Ali Anćeloti je znao da istovremeno mora malo da promeša karte i iskombinuje tim posle velikih napora u derbiju, a uoči zgusnutog rasporeda gde ga čekaju gostovanja senzacionalnoj Đironi i Napoliju. Na klupi su počeli Belingem, Kros i Modrić, a šansu u dijamant formaciji iza najisturenijih Rodriga i Hoselua je dobio povratnik Braim Dijaz. Englez i Hrvat nisu na kraju ni ulazili u igru.

Dobro je to izgledalo na terenu ali lopta nije htela u gol. Tačnije, nije joj dao raspoloženi Alvaro Valjes. Čak osam šuteva u okvir gola je bilo potrebno Madriđanima da povedu. Generalno im je na početku ove sezone potrebno mnogo šansi da bi dali gol. Uglavnom je Hoselu bio u prilikama ali nije uspevao da pogodi kao nedavno protiv Union Berlina. Mnogo je podsećalo na tu utakmicu. Tri puta je Hoselu išao 'jedan na jedan' i tri puta je Valjes branio. Skidao je i šuteve Rodriga i Valverdea. Neverovatno izdanje.

A kada već Hoselu nije uspeo da pogodi, asistirao je.

Sjajno se izvukao na desnom krilu i poslao povratnu loptu na penal gde je bio Braim Dijaz i šutem pod prečku je skinuo tonu pritiska sa leđa Anćelotiju i igračima (pogledajte gol OVDE). Povratnik iz Milana je bio razigran do tada, spakovao sjajnu šansu Hoseluu ranije i pokazao da zaslužuje veću šansu. Inače, neposredno pre toga se povredio David Alaba. Deluje da je zadnja loža u pitanju i da Real ima novi problem. Podsetimo da je van stroja i Militao.

Vođstvo na poluvremenu je opustilo Kraljeviće i Hoselua koji je na početku drugog dela igre postigao sjajan gol glavom na asistenciju Rodriga i rešio pitanje pobednika (pogledajte gol OVDE). Iznenađujuće je da je Anćeloti baš njega i Dijaza zamenio sredinom drugog poluvremena kada se na teren uz ovacije vratio Vinisijus. Još veće iznenađenje je da Modrić prvi put ove sezone nije dobio ni minut. Nešto se promenilo...

A ono što se mimo svih očekivanja ne menja je lider Primere! Senzacionalna Đirona posle pete uzastopne pobede dočekuje narednog vikenda Real sa bodom više. Katalonci su večeras preokrenuli u gostima protiv Viljareala i slavili 2:1. "Sitijeva filijala" je tradicijom mala ali zato igra kao veliki. A to podrazumeva da gura napred i veruje u svoj stil i kada stvari krenu loše kao kada je Viljareal poveo golom Pareha iz penala u 49. minutu.

Ali Đirona i njen špic Artjom Dovbik nisu odustali. Ukrajinac je promašio makar tri sjajne šanse pre nego što je iskoristio četvrtu, na asistenciju otkrića sezone Savija. Potom je usledila kombinacija dvojice Garsija za totalni preokret. Aleš je centirao, a Erik pogodio za pobedu. Mogla je Đirona i do ubeldjivije slavlja ali je Stuani promašio dve dobre šanse.

PRIMERA - 7. KOLO

Utorak

Sevilja - Almerija 5:1 (3:0)

/En Nesiri 7, Lukebakio 8, Suso 38, Lamela 51, Salas 90+2 - Suarez 71pen/

Majorka - Barselona 2:2 (2:1)

/Murići 8, Prats 45+3 – Rafinja 41, Lopez 75/

Sreda

Bilbao - Hetafe 2:2 (1:0)

/Berčiče 6, I. Vilijams 62 - Alvarez 51, Latasa 83/

Real Madrid - Las Palmas 2:0 (1:0)

/Dijaz 45+3, Hoselu 54/

Viljareal - Đirona 1:2 (0:0)

/Pareho 49 penal - Dovbik 56, E. Garsija 61/

21.30: (2,65) Kadiz (3,15) Rajo Valjekano (3,00)

21.30: (2,70) Valensija (3,15) Sosijedad (2,95)

Četvrtak

19.00: (1,80) Selta (3,60) Alaves (5,20)

19.00: (3,05) Granada (3,45) Betis (2,45)

21.30: (3,45) Osasuna (3,45) Atletiko Madrid (2,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Hoselu

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara